αστυνομικός

Κρήτη: Σε ποιες περιπτώσεις ακυρώθηκαν πρόστιμα για μάσκες και μετακινήσεις

Shares

Ένα πολύ μικρό ποσοστό των προστίμων που έχουν επιβληθεί για μάσκα και άσκοπη μετακίνηση ακυρώνονται από τους αρμόδιους αστυνομικούς, οι οποίοι εξετάζουν τα σχετικά αιτήματα των πολιτών.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ η παραγραφή του προστίμου γίνεται μόνο όταν υπάρχει σοβαρός λόγος κι αυτός αποδεικνύεται με κάποιο τρόπο. Για παράδειγμα αστυνομικοί προ ημερών βεβαίωσαν πρόστιμο σε Ηρακλειώτη, ο οποίος δεν φορούσε μάσκα, όμως δεν είχε και κάποιο έγγραφο που να αναφέρει το γεγονός ότι είναι καρκινοπαθής και δεν μπορεί να φοράει την προστατευτική μάσκα. Ο συγκεκριμένος πολίτης υπέβαλε ένσταση και έγινε δεκτή, αφού προσκόμισε χαρτί από το γιατρό του.

Σε άλλη περίπτωση οι ίδιοι αστυνομικοί που βεβαίωσαν παράβαση σε μία γυναίκα που πήγαινε στις ελιές, ήταν εκείνοι και που βοήθησαν να της σβηστεί το πρόστιμο. Συγκεκριμένα, το περιστατικό έγινε σε χωριό του Ηρακλείου. Η συγκεκριμένη κυρία έπεσε σε μπλόκο της Αστυνομίας. Ήταν νόμιμη, είχε γράψει ότι πηγαίνει για αγροτικές εργασίες, όταν όμως ελέγχθηκε δεν έβρισκε το χαρτί. Οι αστυνομικοί της «έκοψαν» το πρόστιμο και μόλις της το έδωσαν, εκείνη βρήκε το δικαιολογητικό που έψαχνε. Ήταν πεσμένο κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ τη συμβούλευσαν να κάνει ένσταση, αναφέροντας τους λόγους, ενώ κι εκείνοι με τη σειρά τους τηλεφώνησαν στο τμήμα λέγοντας ότι δικαιολογητικό υπήρχε και άρα δεν πρέπει η παράβαση να ισχύσει.

Αξιωματικός ερωτηθείς για το ποσοστό των προστίμων που σβήνονται μας είπε: «Σκεφτείτε ότι από τα 100 πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί, σημαντικοί λόγοι για να ακυρωθούν είχαν μόνο τα δύο. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι πολίτες λένε ότι το ξέχασαν ή ότι ακόμα και πως δεν μπορούν να βάλουν μάσκα για λόγους υγείας, χωρίς όμως να έχουν κάποιο θέμα υγείας».

Άλλος αστυνομικός έθιξε και το θέμα της κοινωνικής ευαισθησίας. Όπως είπε υπήρξε γυναίκα χήρα που πήγαινε στη δουλειά της και είχε ξεχάσει να στείλει μήνυμα ότι πάει στην εργασία της. «Η συγκεκριμένη κυρία ήρθε στο τμήμα για να κάνει ένσταση. Με αποδείξεις μας είπε που εργάζεται, πόσο αμείβεται από την εργασία της και ποια είναι τα έσοδά της για να μεγαλώσει τα δυο της παιδιά. Σε αυτή την περίπτωση υπήρξε ακύρωση του προστίμου».

Πηγή: creta24

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *