Κρήτη: «Λουκέτο» στις καφετέριες και στα εστιατόρια λόγω … προστίμων

Shares

Κλειστές σήμερα θα παραμείνουν οι καφετέριες και τα μπαρ στο Ηράκλειο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και ενόψει της επίσκεψης του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, με τα μέτρα που εφαρμόζονται δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην παρούσα φάση.
anakoinosi-episitismos

«Να αλλάξουν τα μέτρα και οι αποστάσεις που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις με αποτέλεσμα αυτές να μη μπορούν να είναι βιώσιμες. Επίσης αυτά τα μέτρα τα τρομοκρατικά και οι αντιδράσεις του τύπου, καταστέλλω ή αναστέλλω τη λειτουργία τους ή επιβάλλω τεράστια πρόστιμα, την ίδια ώρα που οι επιχειρηματίες προσπαθούν να κρατηθούν., είναι ότι πιο παράδοξο και αντιεπαγγελματικό μπορεί να υπάρξει. Για να μπορέσει κάποιος να επιβιώσει. Την Πέμπτη λοιπόν απαντάμε με καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων»
, δήλωσε στο cretapost η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού Τουρισμού Μαρία Αντωνακάκη.

H κ. Αντωνακάκη συνέχισε λέγοντας: «Εμείς αυτό που θέλουμε να αλλάξει είναι η απόσταση από τα 2 τετραγωνικά να μειωθούν σε ένα, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις. Θα επιδιώξουμε επίσης επικοινωνία με τον Υπουργό που έρθει στο Ηράκλειο, έχω κι εγώ προσωπικά συνάντηση μαζί του για αν του θέσουμε όλα τα θέματα, ενώ και η διαμαρτυρία θα γίνει».

Στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Στο πλευρό των καταστηματαρχών και η ΟΕΒΕΝΗ

Στην ανακοίνωση τους η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου αναφέρει:
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) με αφορμή τους αυστηρούς ελέγχους που διενεργήθηκαν και τα τσουχτερά πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε καταστήματα εστίασης στο Ηράκλειο, τάσσεται υπέρ των επαγγελματιών του κλάδου Επισιτισμού και Διασκέδασης.

Τα μέτρα που σκοπό έχουν την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωναϊού έχουν εφαρμοστεί από την πλειοψηφία των επαγγελματιών.

Η λήψη μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα σε αυτή την δύσκολη εποχή που οι επισιτιστικές επιχειρήσεις έχουν μπει σε μία περίοδο αναδιοργάνωσης, ψάχνοντας την ιδανική λύση για την επιβίωση τους, θα αποτελέσει τη χαριστική βολή οδηγώντας σε περισσότερα λουκέτα και αύξηση της ανεργίας.

Η ΟΕΒΕΝΗ καλεί τους επιχειρηματίες να σεβαστούν το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει τεθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας και την πολιτεία να διενεργεί προληπτικούς και όχι τιμωρητικούς – εισπρακτικούς ελέγχους.

Πηγή:cretapost

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *