Κρήτη: Λιγότερες με διαφορά-ρεκόρ οι καμένες εκτάσεις φέτος

Shares

Σε ξενοδοχείο στο Γάζι του Δήμου Μαλεβιζίου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ.Χαρδαλιά Νικόλαου, πραγματοποιήθηκε χθες τελετή για τον απολογισμό της απερχόμενης αντιπυρικής περιόδου και τελετή βράβευσης στελεχών εμπλεκομένων φορέων στις δράσεις της αντιπυρικής περιόδου 2019.

Στην αποτίμηση παρουσιάστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης, τα αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου 2019 και τα στατιστικά στοιχεία των αγροτοδασικών πυρκαγιών από την ανάθεση της δασοπυρόσβεσης στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1998 έως σήμερα, καταδεικνύοντας τα ιστορικά χαμηλά αποτελέσματα για το 2019 (όπως παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα).

Ειδικότερα στη φετινή αντιπυρική χρονιά είχαμε 738 στρέμματα καμένων εκτάσεων σε όλη την Κρήτη, αντί των 14.450 στρεμμάτων την αντιπυρική χρονιά του 2018.

Αναλυτικά όπως φαίνεται και στον πίνακα η αντιπυρική περίοδος του 2019 έκλεισε με τις λιγότερες καμένες εκτάσεις των τελευταίων περίπου 20 ετών, με έκταση 738 στρέμματων να έχει αποτεφρωθεί σε 326 συμβάντα.

Αντίθετα η πιο δύσκολη χρονιά με την περισσότερη καμμένη γη στην Κρήτη από το 1998 μέχρι σήμερα ήταν το 2012 που αποτεφρώθηκε έκταση 60.658 στρεμμάτων.

Στην τελετή παρευρέθηκαν βουλευτές, η Διοικήτρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κα. Κοζυράκη Μαρία, δήμαρχοι, υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων της Κρήτης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι της Δασικής Υπηρεσίας, Εθελοντικών Ομάδων και άλλων φορέων.

Πηγή: flashnews

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *