Κρήτη: Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς στα Ανατολικά του νησιού

Για σήμερα Τρίτη 12 Ιουνίου, καλό θα ήταν οι αγρότες -αλλά και γενικά οι κάτοικοι- των περιοχών του Ηρακλείου και του Λασιθίου να προσέξουν πολύ στις δουλειές που θα κάνουν στα χωράφια και τα κτήματα, διότι όπως ενημερώνουν οι αρμόδιες αρχές υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς.

Στον παρακάτω χάρτη που ακολουθεί μπορεί να δει κανείς πώς τόσο ο νομός Ηρακλείου όσο και ο νομός Λασιθίου είναι στα… κίτρινα! Η πυροσβεστική μάλιστα είναι υποχρεωμένη να τηρήσει στάση επιφυλακής όλη την ημέρα αλλά και το βράδυ που οι πυρκαγιές είναι πιο «ύπουλες».

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει στείλει τις απαραίτητες ενημερώσεις στις κρατικές υπηρεσίες, όπως και στους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης του Ηρακλείου και του Λασιθίου, έτσι ώστε όλοι να είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση που ξεσπάσει πυρκαγιά.

Δείτε τον κίνδυνο πυρκαγιάς σε όλη την χώρα

 

Επίσης κάνει έκκληση σους πολίτες να μην κάνουν όσο μπορούν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Ακόμη, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *