Κρήτη: Κατηγορούμενος για διπλή δολοφονία ο άνδρας που του έκοψαν τα αυτιά και τον αποκεφάλισαν

Shares

Δράστης διπλής δολοφονίας στο Πακιστάν ήταν ο νεαρός άνδρας που δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο στην παραλία του Αλμυρού στην Κρήτη.

Ο νεαρός Πακιστανός που βρέθηκε στις 22 Φεβρουαρίου στον καλαμιώνα του Αλμυρού, με κομμένο λαιμό και αυτιά και χτυπημένος με σφυρί στο κεφάλι, κατηγορούνταν για διπλή δολοφονία στην πατρίδα του.

Ο νέος άντρας που στον Άγιο Νικόλαο, σύμφωνα με τον συμπατριώτη του που μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες, ήταν φιλήσυχος και χωρίς να έχει δημιουργήσει προβλήματα, στο Πακιστάν ήταν μέλος σε εγκληματική ομάδα εκβιαστών που πουλούσε προστασία! Τότε, λοιπόν, τον Ιούλιο του 2014, ήταν μέλος της οργάνωσης και πυροβόλησε στο κεφάλι ένα νεαρό ομοεθνή του, γιο εύπορου επιχειρηματία του Πακιστάν, που εργαζόταν στις επιχειρήσεις του πατέρα του.

Την ώρα του εγκλήματος υπήρχαν περίπου 10 μάρτυρες με αποτέλεσμα να είναι επικηρυγμένος φονιάς. Σκότωσε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, γιατί η οικογένεια του νεαρού θύματος αρνήθηκε να πληρώσει την ομάδα εκβιαστών που ζητούσε χρήματα – περίπου 10.000 ευρώ – για να μην κάψει τις επιχειρήσεις της.

Ο δράστης, ωστόσο, κατάφερε το 2014 να διαφύγει από το Πακιστάν, με αποτέλεσμα, να λέγεται πως η Ιντερπόλ είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης και «ερυθρά αγγελία» σε βάρος του, η οποία ανέφερε ότι ο δράστης «πιθανόν να βρεθεί στην Ελλάδα». Έτσι και έγινε. Ο νεκρός του Αλμυρού το 2020, είχε εντοπιστεί από τις ελληνικές Αρχές τον Ιούνιο του 2016 στην περιοχή της Θήβας και συνελήφθη.

Από κει και πέρα πηγές ανέφεραν για μια μακρά εμπλοκή του με την ελληνική δικαιοσύνη, η οποία μοιάζει με παιχνίδι γνώσεων για δυνατούς λύτες. Το βέβαιο είναι πως ζήτησε να του χορηγηθεί άσυλο, αλλά υπήρξαν προβλήματα με τη γλώσσα της δικογραφίας. Ο νεαρός Πακιστανός προσέφυγε μέχρι και στον Άρειο Πάγο, που έκρινε ότι δεν πρέπει να εκδοθεί διότι κινδυνεύει στη χώρα του με θάνατο. Παράλληλα και απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής για τους Πρόσφυγες ανέφερε πως κινδυνεύει στη χώρα του.

Η υπόθεση έκλεισε με την δολοφονία του στον Αλμυρό. Ωστόσο, ο δολοφόνος του είναι ασύλληπτος και τα ερωτηματικά για την παρουσία του εδώ δικαιολογημένα.

Είναι προφανές πως η υπόθεση πλέον λαμβάνει νέες διαστάσεις. Άλλωστε, συγγενικό πρόσωπο των θυμάτων του Πακιστάν, εθεάθη στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, δεδομένο που αξιολογείται από τις Αρχές.

Παράλληλα, όμως, υπάρχει ένα σοβαρότερο ζήτημα που σχετίζεται με την πορεία και την ιστορική διαδρομή και παρουσία του δολοφονημένου σήμερα άνδρα στην Ελλάδα και την διαμονή του στην περιοχή. Πόσοι και ποιοι γνώριζαν την παρουσία του; Υπήρχε πράγματι σήμα της Ιντερπόλ; Οι απειλές μέσω τηλεφώνου ισχύουν; Υπήρξε ενημέρωση των τοπικών διωκτικών αρχών για το παρελθόν του;

Πηγή: anatolh.com

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *