Κρήτη: Γάμος με παπά, κουμπάρο και…ΕΛΑΣ!

Shares

Ακούει γάμο και …τρέχει η ΕΛΑΣ που πλέον βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να ελέγξει τις περιπτώσεις των υπεράριθμων καλεσμένων, οι οποίοι με βάση τις οδηγίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τους 50 λόγω Covid-19.

Όμως στην Κρήτη ο αριθμός 50 μοιάζει με ανέκδοτο όταν μιλάμε για γάμους και γαμοπίλαφα. Τόσο στην πόλη του Ηρακλείου όσο και στα χωριά οι αστυνομικοί έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη ελέγχου των κοινωνικών εκδηλώσεων αν και, όπως λένε οι πληροφορίες, όλο και «ξεφεύγουν» κάποιοι γάμοι που τελούνται σε ξωκλήσια και υπαίθριους χώρους με εκατοντάδες καλεσμένους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι νεόνυμφοι και οι οικογένειες τους προσπαθούν με αλχημείες να συνδυάσουν τους πολυπληθείς καλεσμένους με τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού και εκεί κάπου χάνεται η μπάλα, το μέτρο και η …σοβαρότητα.

Τις προάλλες έγινε γάμος σε χωριό της ενδοχώρας και φυσικά οι καλεσμένοι ήταν σχεδόν δεκαπλάσιοι του επιτρεπόμενου αριθμού. Λέγεται ότι το βραστό μοιράστηκε στους προσκεκλημένους σε ατομικές συσκευασίες σαν αυτές που μοιράζουν στα μνημόσυνα.

Πριν δυο ημέρες έγινε και βάπτιση στη μονοκατοικία της οικογένειας του νεοφώτιστου. Ξεπερνούσαν τους 100 οι προσκεκλημένοι. Οι διοργανωτές μερίμνησαν ώστε τα τραπέζια να τοποθετούν σε απόσταση ασφαλείας. Δεν μερίμνησαν όμως για εκείνους που τύφλα στο μεθύσι άρχισαν να τραγουδούν και να αγκαλιάζονται ο ένας πάνω στον άλλον, μεταμεσονύκτιες ώρες.

Και μέσα σε όλα αυτά, μέλλοντας γαμπρός φέρεται να επιμένει να τελέσει το γάμο όπως ακριβώς είχε σχεδιάσει προ Covid. Με εκατοντάδες καλεσμένους υπό τους ήχους των καλάσνικοφ. Από την ΕΛΑΣ έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα το επιτρέψουν και πλέον δίνουν …ραντεβού στην εκκλησία του χωριού.

Πηγή: cretalive

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *