Κρήτη: Έρχονται οι πρώτοι Ρώσοι τουρίστες

Shares

Από τις 7 Σεπτεμβρίου ανοίγουν ξανά τα σύνορα της Ελλάδας για τους Ρώσους πολίτες ύστερα την απαγόρευση εισόδου που είχε επιβληθεί λόγω κορονοϊού.

Στην Ελλάδα επιτρέπεται να φτάσουν τη βδομάδα το μέγιστο, 500 Ρώσοι πολίτες, αποκλειστικά μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου.

Οι Ρώσοι πολίτες πρέπει να έχουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ PCR για τον κορονοϊό, το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί το αργότερο 72 ώρες πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, από πιστοποιημένα εργαστήρια, που θα αναγράφει όλα τα δεδομένα στα αγγλικά.

Υπενθυμίζεται ότι η πρακτική του αρνητικού τεστ ως προϋπόθεση για την είσοδο επισκεπτών στην Ελλάδα εφαρμόζεται για την άφιξη από πολλές χώρες, όπως Βουλγαρία, Ρουμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μάλτα, Σουηδία, Βέλγιο, Ισπανία, Αλβανία και Σκόπια.

Την ίδια στιγμή, κλειστά παραμένουν τα ελληνικά σύνορα για αφίξεις από διάφορες περιοχές, όπως την Τουρκία και την Καταλονία. Η αναστολή πτήσεων ισχύει τουλάχιστον μέχρι τα μεσάνυχτα της 15ης Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ekriti

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *