Κρήτη: Επικίνδυνα «παιχνίδια» σε σχολείο | ΦΩΤΟ

Shares

Ανησυχία και αγανάκτηση προκαλούν οι εικόνες από το 36ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή στην οδό Γιακουμάκη, όπου παιδιά διαφόρων ηλικιών, μπαίνουν στο κλειστό, λόγω καλοκαιριού, σχολικό συγκρότημα, και επιδίδονται σε επικίνδυνα παιχνίδια.

Τις τρομακτικές ομολογουμένως φωτογραφίες δημοσίευσε πρώτο το ekriti.gr και όπως φαίνεται ξεκάθαρα τα παιδιά σκαρφαλώνουν στην ταράτσα του κτηρίου, κρέμονται από τα μπαλκόνια και άλλα σημεία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με σοβαρό τραυματισμό.

Την ίδια ώρα οι περίοικοι κάνουν λόγο για «κακό χαμό», για μεγάλη όχληση, με φωνές, ποδήλατα, σκέιτμπορντ, μπάλες, μέχρι τα μεσάνυχτα, χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει λύση.

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για τη φύλαξη του σχολείου η οποία αποδεικνύεται ανύπαρκτη.

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη που ασχολήθηκε σήμερα το θέμα – ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Αγγελάκης, είπε ότι στο γραφείο του φτάνουν πολλές καταγγελίες για ανάλογες περιπτώσεις, για την παρουσία δηλαδή, παιδιών σε σχολεία. Ο κ. Αγγελάκης τόνισε η μόνη λύση είναι να λειτουργήσει η απογευματινή φύλαξη των σχολείων και το υπουργείο Παιδείας να προσλάβει φύλακες. Σε διαφορετική περίπτωση όπως ανέφερε θα πρέπει να επιτραπεί στους δήμους να προχωρήσουν σε διαγωνισμούς για την πρόσληψη φυλάκων των σχολικών συγκροτημάτων. Τέλος ο αντιδήμαρχος είπε ότι θα επικοινωνήσει με τον Δ/ντή του σχολείου παρ’ ότι το θέμα είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του αφού αυτά που καταγγέλλονται διαδραματίζονται τώρα που το σχολείο δεν λειτουργεί. Σύμφωνα με το newsbomb.gr, είπε ότι θα ζητήσει κι από την δημοτική αστυνομία να πραγματοποιήσει περιπολίες προκειμένου αυτές να δράσουν αποτρεπτικά σε τέτοιου είδους κρούσματα.

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *