Κραυγή αγωνίας λόγω κορονοϊού από τους φοιτητές στην Κρήτη

Shares

Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» κατά την ακαδημαϊκή χρονιά που έχει ξεκινήσει στα τρία ανώτατα ιδρύματα της Κρήτης εισήχθησαν 6.331 φοιτητές και φοιτήτριες, από τους οποίους ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτούς που έρχονται από την υπόλοιπη χώρα να βρίσκεται τελικά στις πόλεις των σπουδών τους.

Τα διαδικτυακά μαθήματα φαίνεται να παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη μιας και παρέχουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ενώ παράλληλα η άγνωστη εξέλιξη της πανδημίας σε συνδυασμό με την οικονομική δυσχέρεια έχουν κάνει πολλούς φοιτητές σε όλα τα έτη να αφήνουν τα σπίτια τους και να κρατούν επαφή διαδικτυακά με την σχολή τους από τις πατρικές τους εστίες.

‘Άδεια φοιτητικά σπίτια αλλά και στέκια συνθέτουν αυτή την νέα πραγματικότητα με την τοπική οικονομία να πιέζεται ασφυκτικά από αυτή την εξέλιξη.

Στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» παρουσιάστηκαν εικόνες από όλες σχεδόν τις φοιτητικές πόλεις της Κρήτης οι οποίες έχουν ερημώσει με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περιοχή του Εσταυρωμένου στο Ηράκλειο που θυμίζει εικόνα εγκατάλειψης λόγω της φυγής των φοιτητών με ολόκληρες πολυκατοικίες να έχουν αδειάσει αλλά και τα καφέ της περιοχής που άλλοτε έσφυζαν από ζωή σήμερα να παλεύουν με τον εφιάλτη της επιβίωσης.

Παρόμοια εικόνα και στον Άγιο Νικόλαο όπως και το Ρέθυμνο με τις δύο αυτές πόλεις τουλάχιστον προς το παρόν να κουνούν μαντίλια στους φοιτητές που δεν έχουν επιστρέψει.

Διαβάστε τη συνέχεια στη neakriti

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *