Διαφήμιση

Κόσμος

Οι ΗΠΑ διακόπτουν τους εμβολιασμούς με Johnson & Johnson λόγω περιστατικών θρομβώσεων

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας στις ΗΠΑ προτείνουν να σταματήσει άμεσα η χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson μετά την εμφάνιση θρομβώσεων σε έξι άτομα τα οποία έκαναν το εμβόλιο.

Και οι έξι στους οποίους χορηγήθηκε το εμβόλιο ήταν γυναίκες ηλικίας 18 με 48 ετών.

Η μία γυναίκα πέθανε, ενώ η δεύτερη στη Νεμπράσκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σημείωσαν οι αξιωματούχοι.

Πάνω από 6,8 εκατομμύρια δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου έχουν χορηγηθεί στις ΗΠΑ.

 

Υπενθυμίζεται ότι σε σχετική ανακοίνωση είχε προβεί την περασμένη Παρασκευή και η επιτροπή ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (PRAC), ανακοινώνοντας τέσσερα σοβαρά περιστατικά θρομβώσεων και χαμηλών αιμοπεταλίων μετά τον εμβολιασμό με το εν λόγω σκεύασμα. Ένα στο πλαίσιο κλινικής δοκιμής και τρία ακόμη κατά την εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμού στις ΗΠΑ.

Η Ε.Ε. παρέλαβε χθες τα πρώτα εμβόλια της εταιρείας, ενώ στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένη για αύριο η άφιξη της πρώτης παρτίδας (33.600 δόσεις) και την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Απριλίου, θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version