Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΟΣΜΟΣ

Στην ανατολική Μεσόγειο ο ρωσικός στόλος-Ηχηρό μήνυμα στον Ερντογάν

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Για μία αρκετά εντυπωσιακή κίνηση της ρωσικής διπλωματίας σε μια διακεκαυμένη ζώνη, όπως αυτή της ανατολικής Μεσογείου, κάνουν λόγο οι πολιτικοί αναλυτές «αποκρυπτογραφώντας» την απόφαση της Ρωσίας να κάνει «επίδειξη σημαίας», όπως αναφέρουν οι στρατιωτικοί διπλωμάτες, μέσα στον Αύγουστο. Οι Ρώσοι θα προχωρήσουν σε ασκήσεις σε τέσσερις (!) ημερομηνίες στον Αύγουστο. Στις 6, 14, 18, 27 Αυγούστου το ρωσικό ναυτικό έχει «κλείσει» με NAVTEX τεράστιες εκτάσεις δυτικά κι ανατολικά της Κύπρου, όπου θα πραγματοποιηθούν βολές πυραύλων και ασκήσεις της ρωσικής αεροπορίας και του ναυτικού.

Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του Open TV στην Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός, καθώς οι Ρώσοι έχουν επιστρέψει με τον στολίσκο της Μεσογείου και κινούνται εδώ και χρόνια στην περιοχή, θέλοντας να πουν μ’ αυτήν την κίνηση ότι είναι παρόντες στην περιοχή.

Τι σημαίνει όμως η παρουσία του ρωσικού στόλου; Αυτό που σίγουρα συμβαίνει, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open στη ρωσική πρωτεύουσα, είναι ότι έχουμε σαφή αναγνώριση για πολλοστή φορά της κυπριακής κυριαρχίας στις ευρύτερες θαλάσσιες ζώνες, που προκαλεί σε εκνευρισμό την Τουρκία, που προσπαθούσε να εκδώσει… αντί-NAVTEX και να ακυρώσει αυτές που είχε εκδώσει η κυπριακή πλευρά για λογαριασμό των Ρώσων.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα ο Μιχάλης Ιγνατίου, ανταποκριτής του Open TV στη Νέα Υόρκη, πρόσθεσε ότι είναι πάγια θέσης της Ρωσίας να υποστηρίζει την Κύπρο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και το είχε κάνει άλλωστε και με ηχηρό τρόπο, ασκώντας βέτο στην πρόταση Ανάν για το κυπριακό ζήτημα. Το γεγονός ότι ζήτησε την άδεια από την κυπριακή δημοκρατία η Ρωσία και βέβαια εξέδωσε αμέσως NAVTEX η Κύπρος, δείχνει τον σεβασμό που τρέφουν οι Ρώσοι στην Κύπρο κι εναντιώνονται στις παράλογες απαιτήσεις των Τούρκων για την ευρύτερη περιοχή.

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap