Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΟΣΜΟΣ

Ο 70χρονος δισεκατομμυριούχος που «άγγιξε» έστω και για λίγο το διάστημα | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

ταξίδι διάστημα
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Την Κυριακή ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, 70 ετών, έκανε ένα παιδικό του όνειρο πραγματικότητα. Ταξίδεψε και «άγγιξε» έστω και για λίγο ακόμη και οριακά, το διάστημα. Έκανε την πρώτη πτήση επιβατών στο διάστημα, ύστερα από χρόνια ερευνών και αποτυχημένων προσπαθειών.

Ακόμη και αυτή η πτήση, ξεκίνησε με «αναποδιές». Η έναρξη της καθυστερήσεων για 90 λεπτά λόγω καιρικών συνθηκών. Έφτασε 86 χιλιόμετρα πάνω από το Νέο Μεξικό δίνοντας την ευκαιρία να το βλέπει εκατομμύρια κόσμος από όλο τον πλανήτη ζωντανά στην οθόνη του. Σαν ένας ροκ σταρ, περίπου μια ώρα μετά, προσγειώθηκε πίσω στη γη. Νωρίτερα, τον είχε επισκεφθεί ο Έλον Μασκ ώστε να του ευχηθεί καλό ταξίδι και να παρακολουθήσει το ιστορικό αυτό ταξίδι.

Και κάπου εδώ, ξεκινά ο «πόλεμος» με τον Τζεφ Μπέζος…

Και αυτό, διότι ο έτερος δισεκατομμυριούχος σε περίπου 9 ημέρες ετοιμάζει ένα αντίστοιχο ταξίδι όμως, εκείνος θα ξεπεράσει το όριο των 100 χλμ. Ή τουλάχιστον αυτό θα επιχειρήσει.

Όπως μάλιστα διαρρέουν από τη δική του εταιρία, Blue Origin, ο Μπράνσον δεν έφτασε ποτέ στο διάστημα. Από την πλευρά του όμως ο ιδιοκτήτης των Virginia Groups, απαντά πως στις ΗΠΑ, το όριο του διαστήματος είναι στα 80 χιλιόμετρα πάνω από τη γη, και εκείνος ξεπέρασε αυτόν τον αριθμό.

Στο παρελθόν, ο Μπράνσον είχε ξανά προσπαθήσει να φτάσει στο διάστημα. Όμως υπήρξαν ατυχίες ακόμη και δυστυχήματα που κόστιζαν τη ζωή σε 3 πιλότους και μηχανικούς. Το 2014, σε μια απόπειρα να ταξιδέψει στο διάστημα, το σκάφος έσπασε στα δύο και ο πιλότος που χειριζόταν το σκάφος βρήκε ακαριαίο θάνατο. Ενώ είχε προηγηθεί ένα άλλο δυστύχημα στο έδαφος όταν είχαν σκοτωθεί 3 μηχανικοί. Εκτιμάται ότι για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα ο Μπράνσον έχει ξοδέψει περίπου ένα δισεκατομμύριο από την τεράστια περιουσία του.

Πάντως, πριν επιτραπούν κανονικά οι πτήσεις στο διάστημα για τους … κοινούς θνητούς θα γίνουν άλλες δύο δοκιμές. Εκτιμάται ότι το 2022 οι άνθρωποι θα μπορούν να ταξιδέψουν και να δουν τη γη από ψηλά.

Δείτε εδώ την πτήση:

Πηγή: protothema

ταξίδι διάστημα
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap