Διαφήμιση

Κόσμος

«Πύρινη μπάλα» φώτισε τον νυχτερινό ουρανό στην Αυστραλία | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα στο Παρατηρητήριο του Περθ, όταν οι κάτοικοι της περιοχής είδαν μια «γιγάντια πύρινη μπάλα» πάνω από τον νυχτερινό ουρανό στη νοτιοδυτική Αυστραλία.

Ο λόγος για έναν μεγάλο μετεωρίτη ο οποίος ανεφλέγη από την τριβή που δημιουργήθηκε μπαίνοντας στην ατμόσφαιρα. Συγκεκριμένα, η τριβή προκάλεσε την τήξη των εξωτερικών στρωμάτων του μετεωρίτη με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Περθ, ο μετεωρίτης είχε πλάτος περίπου μισού μέτρου όταν εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης με ταχύτητα περίπου 15-20 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο. Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Curtin εξετάζουν εάν ο μετεωρίτης έπεσε κοντά στην πόλη της Υόρκης, περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Περθ.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: altsantiri.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version