Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Οι πρώτες δηλώσεις Λουκασένκο μετά την «αεροπειρατεία»

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

ΛΟυκασένκο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πλήρη ανάληψη της ευθύνης της λεγόμενης κρατικής αεροπειρατείας αεροσκάφους της Ryanair την Κυριακή προέβη ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, εξαπολύοντας επίθεση κατά πάντων, εντός και εκτός συνόρων, και ισχυριζόμενος ότι η πληροφορία περί βόμβας προήλθε από την Ελβετία.

Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση 60 ώρες μετά το πρωτοφανές περιστατικό εκτροπής πτήσης για σύλληψη αντιφρονούντος, ο επί 25 χρόνια πρόεδρος της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας κατήγγειλε κάποιους «κακόβουλους» στη χώρα του που προσπαθούν να πλήξουν και «να στραγγαλίσουν» τη χώρα του, όπως μετέδωσε την Τετάρτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, Belta.

Επεσήμανε ακόμη ότι τώρα οι εγχώριοι αντικαθεστωτικοί έχουν αλλάξει τακτική στις επιθέσεις του κατά του ιδίου και της κυβέρνησής του.

Κατόπιν ο κ. Λουκασένκο επιτέθηκε και στους διεθνείς επικριτές της κίνησής του να διατάξει την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης Αθήνα-Βίλνιους στο Μινσκ, λέγοντας ότι «περνούν κόκκινες γραμμές» και ότι χτυπούν εκείνον και τη Λευκορωσία διότι ετοιμάζονται μετά να πλήξουν τη Ρωσία. Τόνισε επίσης ότι όσοι επικρίνουν το Μινσκ, «εγκαταλείπουν την κοινή λογική και την ηθική» και έχουν επιδοθεί σε έναν νέο, υβριδικό πόλεμο κατά της Λευκορωσίας.

Ο ίδιος υπογράμμισε υπό μορφήν απολογίας ότι έδρασε απολύτως νόμιμα και προσπάθησε να προστατεύσει τους επιβάτες στα πλαίσια της διεθνούς νομοθεσίας, ενώ κατηγόρησε τη Δύση ότι αρνήθηκε να συμμετάσχει στη διερεύνηση του περιστατικού.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι όχι μόνο υπήρξε όντως ειδοποίηση για βόμβα στο αεροσκάφος της Ryanair (που ήταν η πρόφαση για την εκτροπή της πτήσης), αλλά και ότι η σχετική πληροφορία προήλθε από την Ελβετία.

Πηγή: Reuters

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση minoan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση daynight
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ