Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Πρόταση-βόμβα: «Να μένουν εκτός ΜΕΘ οι αρνητές του κορονοϊού»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Γουίλι Όγκιερ ένας από τους γνωστότερους ειδικούς σε θέματα οικονομικών της υγείας στην Ελβετία πρότεινε τον αποκλεισμό από τις ΜΕΘ όσων δεν πιστεύουν στον ιό ή δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας λόγω της ασφυκτικής πίεσης στο σύστημα Υγείας.
«Όποιος παραβλέπει εσκεμμένα τους κανόνες απόστασης και υγιεινής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του. Προτείνω αυτά τα άτομα να καταγράφονται, τα νοσοκομεία να γνωρίζουν τα στοιχεία τους και να μην τους παρέχεται κρεβάτι εντατικής θεραπείας», υποστήριξε σε συνέντευξη του σε ελβετική εφημερίδα.
«Όταν τα νοσοκομεία φτάσουν στα όριά τους, οι γιατροί δεν μπορούν να αποφύγουν να αποφασίσουν ποιος θα πάρει το τελευταίο κρεβάτι. Νομίζω ότι είναι πιο δίκαιο για έναν αυτοαποκαλούμενο αρνητή του κορονοϊού να χάσει αυτό το δικαίωμα» πρόσθεσε.
Τα σχόλια του Όγκιερ έρχονται τη στιγμή που η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας είναι ασφυκτική και η πληρότητα έχει αγγίξει και σε πολλές περιπτώσεις ξεπεράσει το 100% από τις 13 Νοεμβρίου.
Την ίδια ώρα, η ανακοίνωση της Ελβετικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (SGI), ενημέρωσε τους πολίτες ότι οι 876 ΜΕΘ που υπάρχουν στη χώρα έχουν πλέον γεμίσει, και καθώς δεν αναμένεται να αδειάσουν σύντομα, ζητά από αυτους να δηλώσουν αν επιθυμούν να νοσηλευτούν σε περίπτωση βαριάς νόσησης.
«Όλα τα άτομα – ειδικά εκείνα που διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο από το νέο κορονοϊό – καλούνται να δηλώσουν εκ των προτέρων την επιθυμία τους, γραπτά ή τηλεφωνικά, για το αν θα ήθελαν ή όχι να ληφθούν μέτρα που παρατείνουν τη ζωή σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας. Η δήλωση υποστηρίζει τους συγγενείς σας καθώς και τις ομάδες των μονάδων εντατικής θεραπείας στη λήψη αποφάσεών τους, και συνεπώς στην παροχή κατάλληλης θεραπείας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Χθες Τρίτη, στην Ελβετία καταμετρήθηκαν 4.560 νέα κρούσματα. Στη δίνη της πανδημίας βρίσκεται ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που έχει τα γραφεία του στην χώρα των Άλπεων. Δεκάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη νοσηλευθεί.
Πηγή: liberal

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap