Βρειτε μας στα Social Media
 

Κόσμος

Προκαλεί το Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα προσπαθεί να μας ανταγωνιστεί σε κάθε ζήτημα»

Δημοσιεύτηκε

στις

Associated Press
Διαφήμιση
Διαφήμιση
43 Shares

Απάντηση σε προκλητικό τόνο στις δηλώσεις του Νίκου Δένδια για την Τουρκία έδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα προσπαθεί να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε κάθε ζήτημα»

Με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα είναι «αφενός ανήμπορη να χωνέψει το ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή, αφετέρου είναι μάταιο να ανταγωνίζεται την Τουρκία» και την καλεί σε διάλογο.

«Ανήμπορη να χωνέψει το βασικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της και στο εγγύς περιβάλλον της, η Ελλάδα προσπαθεί να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε κάθε ζήτημα, προτιμά την ένταση από τη συνεργασία και επιδιώκει να δημιουργήσει τεχνητές συμμαχίες κατά της Τουρκίας, αλλά είναι μάταιες οι προσπάθειές της. Καλούμε την Ελλάδα, που από τη μια μιλάει για διάλογο κι από την άλλη καθημερινά κάνει εχθρικές και προκλητικές δηλώσεις για την Τουρκία, να λειτουργήσει με κοινή λογική και ειλικρίνεια».

Σκληρή απάντηση Αθήνας σε Άγκυρα

Σύμφωνα με το ethnos, σκληρή απάντηση δίνουν διπλωματικές πηγές στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο το βράδυ του Σαββάτου εξαπέλυε επίθεση στον Νίκο Δένδια.

«Αποτελεί τουλάχιστον οξύμωρο η Τουρκία να ισχυρίζεται ότι εργάζεται για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και παράλληλα να κατηγορεί την Ελλάδα ότι προτιμά την ένταση, τη στιγμή κατά την οποία είναι ευρέως γνωστό ότι με τις παράνομες ενέργειές της, η Τουρκία αποσταθεροποιεί την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή» τονίζουν χαρακτηριστικά διπλωματικές πηγές.

Όπως επισημαίνουν, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και δεν χρήζουν περαιτέρω σχολιασμού: «Η Ελλάδα, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, καλλιεργεί σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλες τις χώρες της περιοχής που ασπάζονται τις αρχές αυτές. Μόνο κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συναντήσεις με τους ομολόγους του της Αιγύπτου, του Ιράκ, της Ιορδανίας, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, καθώς και τους υφυπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ομάν».

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap