Διαφήμιση

Κόσμος

Παραιτήθηκε ο Μπόρις Τζόνσον – Ξεκινά η διαδικασία διαδοχής

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Ο Μπόρις Τζόνσον στάθηκε έξω από το Νο.10 της Ντάουνινγκ Στριτ κι ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την προεδρία του κόμματος των Συντηρητικών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός βγήκε μπροστά στις κάμερες και στον απόηχο των δεκάδων παραιτήσεων από την κυβέρνησή του, απευθύνθηκε στον βρετανικό λαό κι ενημέρωσε τους υποστηρικτές των Τόρις ότι παραιτείται από την ηγεσία της παράταξης.

Ο Μπόρις Τζόνσον έγινε αποδεκτός με χειροκροτήματα από τους υποστηρικτές του κόμματος, ανακοινώνοντας την παραίτησή του από την προεδρία των Συντηρητικών και τη διακυβέρνηση της χώρας, αναφέροντας ότι το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε στο διάγγελμά του πως η πίεση και η θέληση της ηγεσίας των Συντηρητικών να παραιτηθεί ήταν τόσο μεγάλες, που δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Ανακοίνωσε λοιπόν την παραίτησή του από ηγέτης των Τόρις και από πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου των Συντηρητικών, είπε ο Μπόρις Τζόνσον, θα ξεκινήσουν άμεσα και μόλις εκλεγεί ο διάδοχός του, θα εγκαταλείψει κι εκείνος τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version