Διαφήμιση

Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Οι ιερείς μπορούν να ευλογούν τα ομόφυλα ζευγάρια

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Τη συγκατάθεσή του στην ευλογία των ομόφυλων ζευγαριών έδωσε στους καθολικούς ιερείς ο πάπας Φραγκίσκος, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος.

Με τον τρόπο αυτό, παύει η προηγούμενη απαγόρευση για τα ομόφυλα ζευγάρια που είχε δημοσιοποιήσει η αρμόδια επιτροπή του Βατικανού.

Σε κάθε περίπτωση, καθίσταται σαφές ότι αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται ο θρησκευτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών. «Δεν επιτρέπονται, παράλληλα, θρησκευτικές τελετές οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση με τέλεση γάμου» αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Είναι η πρώτη φορά που η Καθολική Εκκλησία εκφράζεται ξεκάθαρα επί του θέματος, με αναφορά σε «ευλογία υπέρ της υγείας, της αλληλοβοήθειας, της συμπαράστασης και την ψυχική γαλήνη» των ομόφυλων ζευγαριών.

Η κίνηση θεωρείται μεγάλο βήμα στις προσπάθειες του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να καλωσορίσει τους πιστούς της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Πηγή: cretaone

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version