Βρειτε μας στα Social Media
 

Κόσμος

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από το σημείο που συναντώνται ο Ατλαντικός και ο Ειρηνικός ωκεανός στην Αλάσκα!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο κόλπο της Αλάσκας συναντάμε ένα ιδιαίτερο φυσικό φαινόμενο καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή της Γης, συγχωνεύονται δύο σώματα νερού σχηματίζοντας μια περίεργη γραμμή από αφρούς στην επιφάνεια της θάλασσας. Μπορεί να υπάρχουν αρκετές ερμηνείες για αυτό το φαινόμενο, μα οι περισσότεροι το ονομάζουν «το σημείο όπου ενώνονται δύο ωκεανοί», ο Ειρηνικός και ο Ατλαντικός!

Η άποψη με την μεγαλύτερη βαρύτητα υποστηρίζει πως πρόκειται για φυσική υποχώρηση που είναι αποτέλεσμα της τήξης των παγετώνων του βόρειου πόλου που αποτελούνται από γλυκό νερό, το οποίο αναμειγνύεται στη συνέχεια με το νερό του ωκεανού που έχει πολύ υψηλότερο ποσοστό άλατος, με τελικό αποτέλεσμα τα δύο σώματα νερού να έχουν διαφορετική πυκνότητα και ως εκ τούτου να καθίσταται πιο δύσκολη η ανάμειξή τους!

Οι επιστήμονες από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι οι δύο ωκεανοί ενώνονται, αλλά τα σύνορά τους δεν είναι ποτέ στατικά όπως κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν. Επίσης, με βάση τα στοιχεία μπορούν να εξαφανιστούν και εντελώς ανάλογα με τα έντονα ρεύματα νερού και την κατεύθυνση του ανέμου ανά περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση και με οποιαδήποτε εξήγηση, πρόκειται για ένα εντυπωσιακό φαινόμενο που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap