Βρειτε μας στα Social Media

ΚΟΣΜΟΣ

Oruc Reis: Η Τουρκία «πνίγει» το Καστελόριζο και θέλει να το «αποκόψει» από τα νησιά του Αιγαίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκάθαρα αποκαλύπτεται πλέον, ακόμη και διά γυμνού οφθαλμού, τι έχει στήσει ο Ταγίπ Ερντογάν με τις διαδοχικές Navtex από τον Αύγουστο και τις έρευνες του Oruc Reis στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου.
Στο διάγραμμα φαίνονται οι Navtex, βάσει των οποίων οι Τούρκοι, από τις 10 Αυγούστου, κάνουν σεισμικές έρευνες με το Oruc Reis και τα βοηθητικά του πλοία Ataman και Cengiz Han, συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων.
Αφού αρχικώς κινήθηκαν σε ένα οριζόντιο μοτίβο από Νότο προς Βορρά (δηλαδή ξεκίνησαν από την θαλάσσια περιοχή εγγύτερα της Αιγύπτου), συνεχίζουν τώρα κινούμενοι κάθετα.

Untitled-1_2

 

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έκαναν ερευνητικές εργασίες στη ζώνη που αποτυπώνεται με κόκκινο χρώμα και από σήμερα το Oruc Reis «ιχνηλατεί» την περιοχή που είναι ζωγραφισμένη με σκούρο μπλε ή μαύρο χρώμα. Σε αυτή την ζώνη θα κινηθεί το τουρκικό ερευνητικό πλοίο μέχρι τα μεσάνυχτα της 23ης Νοεμβρίου, κάνοντας δισδιάστατες σεισμικές έρευνες.
Γι’ αυτή την φάση των εργασιών του Oruc Reis μάλιστα, οι Τούρκοι έχουν ζητήσει να μην προσεγγίσει κανένα πλοίο εγγύτερα μιας ζώνης έξι ναυτικών μιλίων, προειδοποιώντας εμμέσως την ελληνική πλευρά.
Τι άλλο αποκαλύπτεται από την αποτύπωση όλων των Navtex που δείχνουν τις περιοχές στις οποίες κινείται το Oruc Reis από τις 10 Αυγούστου μέχρι και σήμερα; Είναι προφανές ότι η Άγκυρα θέλει να «πνίξει» το Καστελόριζο σε μια ζώνη τουρκικής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. Ποια είναι αυτή η ζώνη είναι προφανές, απλώς κοιτάζοντας τις περιοχές ερευνών του Oruc Reis.
Η παράνομη τουρκική Navtex βάσει της οποίας κινείται το Oruc Reis από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης απέχει μόλις 12 ναυτικά μίλια από το νησί της Ρόδου και 18 ναυτικά μίλια από το νησί της Ρω, στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου.

Τι επιχειρούν οι Τούρκοι;

– Να αποκόψουν το Καστελόριζο από τον κορμό των άλλων νησιών του Αιγαίου.
– Να εγκλωβίσουν το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης σε μια ζώνη τουρκικής υφαλοκρηπίδας.
– Να αποκτήσουν δικαιώματα χρησικτησίας δημιουργώντας τετελεσμένα, παρά το γεγονός ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους, εν προκειμένω της Ελλάδας, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη που της ανήκει προκύπτουν ipso facto και ab initio, είναι δηλαδή απαράγραπτα, ακόμη κι αν ένα άλλο κράτος εκτελεί εργασίες προσπαθώντας να παραχαράξει το Διεθνές Δίκαιο.
– Να προετοιμάσουν τα πράγματα για την επόμενη φάση της κρίσης, που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει η αποστολή πλωτού γεωτρύπανου την οποία θα επιχειρήσουν να δικαιολογήσουν προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλά υποσχόμενα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
Ο χρόνος που επελέγη από το καθεστώς Ερντογάν για την ανακοίνωση της νέας Navtex δεν μπορεί παρά να μην θεωρηθεί τυχαίος. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, είναι στην Αθήνα, επισφραγίζοντας την στρατηγική εταιρική σχέση της χώρας του με την Ελλάδα. Η Άγκυρα στέλνει το μήνυμα ότι δεν θα κάνει εύκολα πίσω, διεκδικώντας στο πεδίο όλα όσα νομίζει ότι της ανήκουν.

«Μπαμπεσιά» ή γκάφα του State Department;

Την ίδια στιγμή, η δημοσιοποίηση της νομικής τοποθέτησης του State Department για τον ελληνικό εναέριο χώρο και το εύρος των ελληνικών χωρικών υδατων στο Αιγαίο, μοιάζει σαν να ρίχνει νερό στον μύλο της Τουρκίας.
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι ο εναέριος χώρος είναι ο υπερκείμενος των χωρικών υδάτων και άρα δεν αναγνωρίζει τον ελληνικό εναέριο χώρο των 10 ναυτικών μιλίων, επαναφέροντας την άποψη περί δήθεν ελληνικού παράδοξου (greek perception) όταν το σημερινό εύρος των χωρικών υδάτων είναι 6 ναυτικά μίλια.
Οσο κι αν αυτή η αμερικανική θέση ήταν γενικά γνωστή, η χρονική περίοδος που επαναλμβάνεται δημιουργεί προβληματισμό. Κι αυτό όχι μόνο επειδή οι νομικές υπηρεσίες του State Department δεν αναγνωρίζουν ως παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου τις πτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών μεταξύ 10 και 6 ναυτικών μιλίων από τις ακτές των νησιών.
Οι νομικές υπηρεσίες του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών μοιάζουν να αμφισβητούν την ύπαρξη θαλασσίων συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στις περιοχές που η απόσταση μεταξύ ενός ελληνικού νησιού και των μικρασιατικών ακτών είναι μικρότερη των 12 νμ. Οπως αναφέρεται στην έκθεση του State Department «παρ’ όλο που η Ελλάδα διεκδικεί μέχρι και 6 νμ στο Αιγαίο, η χώρα και οι γείτονές της δεν έχουν συμφωνήσει σε συνοριακή οριοθέτηση σε εκείνες τις περιοχές που επικαλύπτονται τα νόμιμα θαλάσσια δικαιώματά τους».
Και προστίθεται: «Η απουσία μιας τέτοιας οριοθέτησης σημαίνει ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα σε ό,τι αφορά την έκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας και τον αντίστοιχο εναέριο χώρο στις περιοχές αυτές, καθιστώντας αδύνατη οποιαδήποτε αξιολόγηση των παραβιάσεων». Το σχετικό σημείο της έκθεσης του State Department που συντάχθηκε τον προηγούμενο Μάρτιο αναφέρει επίσης: «Οι ΗΠΑ παροτρύνουν την Ελλάδα και την Τουρκία να επιλύσουν τα εκκρεμή διμερή ζητήματα σε ό,τι αφορά τα θαλάσσια σύνορά τους με ειρηνικό τρόπο και με βάση το Διεθνές Δίκαιο».
Η λανθασμένη προσέγγιση της αμερικανικής πλευράς έρχεται σε μία ρευστή περίοδο, όχι μόνο λόγω της αλλαγής της αμερικανικής ηγεσίας αλλά και λόγω της κλιμακούμενης επιθετικότητας του καθεστώτος Ερντογάν που αμφισβητεί ανοιχτά τα οριζόμενα σε διεθνείς συνθήκες επιδιώκοντας να γκριζάρει θαλάσσιες περιοχές τις οποίες σχεδιάζει να σφετεριστεί.
Οι νομικές υπηρεσίες που συνέταξαν την έκθεση φαίνεται ότι λησμόνησαν την ιταλοτουρκική Συμφωνία του 1932 για παραχώρηση των Δωδεκανήσων στην Ιταλία αλλά και την πάγια ελληνική θέση πως όπου η απόσταση μεταξύ των ελληνικών ακτών και της Τουρκίας είναι μικρότερη των 12 ναυτικών μιλίων ισχύει ο κανόνας της μέσης γραμμής.

Η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

Απαντώντας στην έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία διαβιβάστηκε στο αμερικανικό Κογκρέσο, στο πλαίσιο των διατάξεων του “Eastern Mediterranean Security and Energy Partnership Act” και που σημειωτέον απεστάλη στο Κογκρέσο πριν από περίπου 8 μήνες (στις 18 Μαρτίου 2020), διπλωματικές πηγές από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνουν ότι τα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων, όπως και τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι ξεκάθαρα καθορισμένα εδώ και χρόνια στη βάση του συμβατικού και του εθιμικού διεθνούς δικαίου και δεν τυγχάνουν ουδεμίας αμφισβήτησης.
Συγκεκριμένα, τονίζουν από την ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών: «Όσον αφορά το Νοτιο-Ανατολικό Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, τα θαλάσσια σύνορα έχουν καθορισθεί από τη συμφωνία Ιταλίας-Τουρκίας που υπογράφηκε στην Άγκυρα στις 4 Ιανουαρίου 1932, καθώς και το πρακτικό που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εν λόγω συμφωνίας και υπεγράφη στην Άγκυρα στις 28 Δεκεμβρίου 1932. Η Ελλάδα, ως διάδοχο κράτος, βάσει της συνθήκης των Παρισίων του 1947, απέκτησε την κυριαρχία επί των Δωδεκανήσων χωρίς καμία αλλαγή στα θαλάσσια σύνορα, όπως αυτά είχαν συμφωνηθεί μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας.
Αναφορικά με τα θαλάσσια σύνορα στη Θράκη (μέχρι το σημείο σε απόσταση τριών ναυτικών μιλίων από το Δέλτα του Έβρου), αυτά ορίσθηκαν από τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και το Πρωτόκολλο των Αθηνών του 1926.
Τέλος, αναφορικά με τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των ανωτέρω δύο περιοχών (από Θράκη έως Δωδεκάνησα), όπου τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και της Τουρκίας τέμνονται, τα θαλάσσια σύνορα ακολουθούν τη μέση γραμμή μεταξύ των ελληνικών νήσων και νησίδων και των απέναντι τουρκικών ακτών.
Τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών της υδάτων, τα οποία έχουν αποτυπωθεί επανειλημμένως, αποτελούν ταυτόχρονα και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Πηγή: protothema

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΚΟΣΜΟΣ

Θρήνος για τον Σκότι Πίπεν: Πέθανε ο γιος του σε ηλικία 33 ετών

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Σκότι Πίπεν
18 Shares

Tο θάνατο του 33χρονου γιου του Aντρον Πίπεν ανακοίνωσε τη Δευτέρα στο Twitter ο βετεράνος NBAer Σκότι Πίπεν.

Το tweet του Σκότι Πίπεν

«Είμαι συντετριμμένος που μοιράζομαι ότι εχθές, είπα αντίο στον πρωτότοκό μου γιο, Αντρον. Οι δυο μας μοιραστήκαμε την αγάπη για το μπάσκετ και είχαμε αμέτρητες συζητήσεις σχετικά με το παιχνίδι», έγραψε ο Σκότι Πίπεν. «Ο Αντρον υπέφερε από χρόνιο άσθμα και αν δεν το είχε, πιστεύω πραγματικά ότι θα τα κατάφερνε στο ΝΒΑ. Δεν τον άφησε ποτέ να τον απογοητεύσει – ο Αντρον ήταν θετικός και δούλευε σκληρά και είμαι τόσο περήφανος για τον άνθρωπο που έγινε», πρόσθεσε.


O Σκότι Πίπεν έγινε ιδιαίτερα γνωστός για το πολύ επιτυχημένο μπασκετικό δίδυμο που είχε με τον Μάικλ Τζόρνταν με τον οποίο αγωνίστηκε στους Σικάγο Μπουλς πανηγυρίζοντας στην ομάδα του Σικάγο 6 πρωταθλήματα NBA καθώς και το ρεκόρ των περισσότερων νικών από μια ομάδα στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος , τη σαιζόν 1995-96 όπου οι Μπουλς νίκησαν τα 72 από τα 82 ματς της κανονικής περιόδου του NBA.

 

Πηγή: newsbomb

Σκότι Πίπεν
18 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτιά για τη NASA: Πέταξε μικρό ελικόπτερο πάνω από τον πλανήτη Άρη

Δημοσιεύτηκε

στις

ελικοπτερο
4 Shares

Την επιτυχημένη πτήση ενός μικρού ελικοπτέρου πάνω από τον πλανήτη Άρη ανακοίνωσε η NASA το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Πρόκειται για το πρώτο ιπτάμενο αντικείμενο που πραγματοποιεί με επιτυχία μια ελεγχόμενη πτήση σε άλλο πλανήτη.

Το ελικοφόρο drone, με το όνομα Ingenuity, έφτασε στον Άρη με το ρομπότ Perseverance και ίπτατο πάνω από την επιφάνεια του Άρη για λιγότερο από ένα λεπτό, ωστόσο η είδηση έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από τα μέλη της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος.

To Perseverance, ένας εξάτροχος ρομποτικός γεωλόγος με κύρια αποστολή την αναζήτηση ενδείξεων αρχαίας ζωής στον Άρη, βιντεοσκόπησε το ελικοπτεράκι να απογειώνεται από την ερημική επιφάνεια και να μένει μετέωρο για μερικά δευτερόλεπτα πριν επιστρέψει στο ίδιο σημείο.

Η διαστημική υπηρεσία υπόσχεται ακόμη πιο τολμηρές πτήσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς το ρομποτικό ελικόπτερο θα κληθεί να πετάξει πιο ψηλά και για μεγαλύτερη απόσταση, προκειμένου οι μηχανικοί του διαστήματος να τεστάρουν τα όρια της τεχνολογίας τους.

 

Γιατί είναι τόσο σημαντική αυτή η πτήση;

Το Ingenuity, που ζυγίζει περίπου 1,8 κιλά στη Γη, πραγματοποίησε το πείραμα για να αποδειχθεί εάν είναι δυνατόν πτητικά μέσα να πετάξουν στην ατμόσφαιρα του Άρη η οποία έχει περίπου το 1% της πυκνότητας της ατμόσφαιρας στη Γη.

Χρησιμοποιήθηκε επίσης για να δοκιμαστεί τεχνολογία για εντοπισμό περιοχών ενδιαφέροντος στον Άρη και ταυτόχρονα να βοηθήσει στον σχεδιασμό της καλύτερης δυνατής διαδρομής για ρόβερ που θα ακολουθήσουν σε μελλοντικές αποστολές.

Η NASA παρομοίαζε το εγχείρημα με την πρώτη πτήση των αδελφών Ραιτ, οι οποίοι το 1903 πέτυχαν την πρώτη ελεγχόμενη πτήση στη Γη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη πτήση των αδελφών Ράιτ διήρκεσε μόλις 12 δευτερόλεπτα.

Υπενθυμίζεται ότι το Ingenuity έφθασε στον Άρη εντός της διαστημοσυσκευής της NASA Perseverance μετά από ταξίδι επτά σχεδόν μηνών. Στόχος είναι να αναζητήσει σημάδια αρχαίας μικροβιακής ζωής.

Πηγή: cnn.gr

ελικοπτερο
4 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΚΟΣΜΟΣ

Εντυπωσιακό βίντεο: Αεροπλάνο προσθαλασσώθηκε ανάμεσα σε λουόμενους στη Φλόριντα

Δημοσιεύτηκε

στις

από

αεροπλάνο
68 Shares

Μάρτυρες ενός σπάνιου συμβάντος έγιναν οι λουόμενοι και οι θεατές αεροπορικής επίδειξης που πραγματοποιείται στην Cocoa Beach της Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ο πιλότος ενός TBM Avenger που συμμετείχε στην επίδειξη αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα με το αεροπλάνο του και αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσθαλάσσωση.
Το αεροπλάνο πέταξε για πολλά μέτρα κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλα πολιτών που χαίρονταν τη θάλασσα και προσθαλασσώθηκε πέντε μέτρα από την ακτή.

Τόσο ο πιλότος όσο και όλοι παριστάμενοι είναι καλά στην υγεία τους.

 

Πηγή: protothema

αεροπλάνο
68 Shares
συνεχεια αναγνωσης

GOOD NEWS

Τέλος από σήμερα στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας στο Ισραήλ!

Δημοσιεύτηκε

στις

από

κορονοϊός
152 Shares

Από σήμερα στο Ισραήλ, η χρήση προστατευτικής μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιορισμών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας που ωστόσο ανακοίνωσε 142 νέα κρούσματα. Επτά κρούσματα της ινδικής παραλλαγής του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στη χώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Jersusalem Post.

Στο μεταξύ, οι θάνατοι άλλων δεκαέξι ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 6.331 νεκρούς μέχρι εδώ.

Όπως αναφέρει το cretalive, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε – οριακά – από τους 201 στους 202 από το σύνολο των 334 που συνεχίζουν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στα 2.587. Ο δείκτης αναπαραγωγής (R0) του ιού μειώθηκε από το 0,72 στο 0,69.

Πάνω από 5,34 εκατ. άνθρωποι, το 57,2% του πληθυσμού, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου αφότου άρχισε με ρεκόρ ταχύτητας η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα την 20ή Δεκεμβρίου 2020.

κορονοϊός
152 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΚΟΣΜΟΣ

Προκαλεί ο Σοϊλού: «Οι Έλληνες επιχείρησαν να κάψουν πρόσφυγες»

Δημοσιεύτηκε

στις

από

σοϊλού
177 Shares

Στην πρωτοφανή δήλωση ότι ελληνικές Αρχές επιχείρησαν να κάψουν πρόσφυγες, προέβη ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών έκανε μια ανάρτηση στο Twitter, συνοδευόμενη από ανάλογο βίντεο, αναφέροντας ότι οι Έλληνες άφησαν 41 πρόσφυγες και μετανάστες να πεθάνουν ρίχνοντάς τους βενζίνη ανοικτά του Τσεσμέ, οι οποίοι τελικά σώθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας της Ελλάδας επιχειρούν να ρίξουν βενζίνη και να κάψουν ανθρώπους. Αυτή είναι σφαγή υπό την επίβλεψη της Ευρώπης», τόνισε ο Σουλεϊμάν οϊλού, προσθέτοντας πως «όσο η Ευρώπη συνεχίζει να κακομαθαίνει την Ελλάδα και συνεχίζει να σιωπά θα γραφτεί στην ιστορία ως ο ηθικός αυτουργός αυτού του κακού».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται δύο ήμερες μετά τη σύγκρουση σε ζωντανή μετάδοση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, καθώς και μία μέρα μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που επανέφερε το πάγιο αίτημα της Άγκυρας για εκλογή μουφτή στη Θράκη από τους μουσουλμάνους ιμάμηδες απορρίπτοντας τον διορισμό από το ελληνικό κράτος.

Πηγή: ethnos

κεντρική φωτογραφία: tanea

σοϊλού
177 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί το οικόσημο στο φέρετρο του Φιλίππου είχε τον ελληνικό σταυρό

Δημοσιεύτηκε

στις

από

247 Shares

Στην κηδεία του δούκα του Εδιμβούργου, πρίγκιπα Φιλίππου, το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με ένα λάβαρο που έφερε το οικόσημό του και στο οποίο ξεχώριζε ο ελληνικός σταυρός.

Επίσης, γεννήθηκε και ως πρίγκιπας της Δανίας και για το λόγο αυτό ένα άλλο τέταρτο του οικοσήμου απεικονίζει μπλε λιοντάρια και κόκκινες καρδιές σε κίτρινο φόντο που αντιπροσωπεύουν τη Δανία.

Το αγγλικό όνομα του οίκου Mountbatten, από τον οποίο έλκυε την καταγωγή του από την πλευρά της μητέρας του, αποτυπώνεται με δύο μαύρες ρίγες σε λευκή βάση, ενώ τέλος το τελευταίο τέταρτο του οικοσήμου περιέχει τα εμβλήματα της πόλης του Εδιμβούργου, στο όνομα της οποίας έφερε τον τίτλο ευγενείας του δούκα.

Ο Φίλιππος εγκατέλειψε τους ελληνικούς και δανικούς βασιλικούς του τίτλους, λίγους μήνες προτού παντρευτεί την μετέπειτα βασίλισσα Ελισάβετ, υιοθέτησε το επώνυμο της οικογένειας της μητέρας του, Mountbatten και απέκτησε τη βρετανική υπηκοότητα.

Έτσι τα πρώτα τρία τέταρτα του οικοσήμου δείχνουν τη γενεαλογία του και το τέταρτο συμβολίζει το Εδιμβούργο.

philippos-AP21107512779679.jpg

Πρόσφατα, μετά τον θάνατό του, ο ιστορικός Όσκαρ Αάνμοεν ανήρτησε στο Twitter μια σπάνια φωτογραφία του πρίγκιπα Φιλίππου, στην οποία ο ίδιος ποζάρει ντυμένος τσολιάς σε ηλικία μόλις 9 ετών.

Διαβάστε περισσότερα στο cnn

247 Shares
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap