Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Οι Ρώσοι «παίζουν» με πυρηνικά στο Καλίνιγνκραντ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατά τη διάρκεια «πολεμικών παιχνιδιών» την Τετάρτη στο Καλίνινγκραντ – τον θύλακα στη Βαλτική μεταξύ της Πολωνίας και της Λιθουανίας – η Ρωσία φέρεται να εξασκήθηκε σε προσομοίωση «ηλεκτρονικών εκτοξεύσεων» βαλλιστικών πυραυλικών συστημάτων Iskander με πυρηνικές δυνατότητες, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξασκήθηκαν σε μεμονωμένα και πολλαπλά πλήγματα σε στόχους, όπως εκτοξευτές πυραυλικών συστημάτων, αεροδρόμια, προστατευόμενες υποδομές, στρατιωτικό εξοπλισμό και θέσεις διοίκησης ενός εικονικού εχθρού.

Μετά την εκτέλεση των «ηλεκτρονικών» εκτοξεύσεων, το στρατιωτικό προσωπικό πραγματοποίησε, μάλιστα, κι έναν ελιγμό προκειμένου να αποφύγει «ένα πιθανό πλήγμα αντιποίνων», πρόσθεσε το υπουργείο Άμυνας.

Οι μάχιμες μονάδες εξασκήθηκαν ακόμη στο σενάριο μιας «χημική επίθεσης», ενώ συνολικά στις ασκήσεις συμμετείχαν περισσότεροι από 100 στρατιωτικοί.

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία έθεσε τις πυρηνικές δυνάμεις σε κατάσταση υψηλού συναγερμού λίγο μετά την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο επικεφαλής του Κρεμλίνου έχει προειδοποιήσει τότε για «σκληρά και τάχιστα» αντίποινα εφόσον η Δύση παρενέβαινε άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Προπαγάνδα του Κρεμλίνου για να κάνει πιο «εύπεπτη» τη χρήση πυρηνικών

Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες, η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας προσπάθησε να κάνει τη χρήση πυρηνικών όπλων πιο «εύπεπτη» στο κοινό.

«Εδώ και δύο εβδομάδες ακούμε από τις τηλεοπτικές οθόνες μας ότι πρέπει να ανοίξουν τα πυρηνικά σιλό», δήλωσε την Τρίτη ο εκδότης ρωσικής εφημερίδας και κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης, Ντμίτρι Μουράτοφ.

Και ακούμε επίσης ότι αυτά θα φρικτά όπλα θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν αν συνεχιστούν οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία».

Σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει η προπαγάνδα, η ανάπτυξη τέτοιων όπλων «δεν θα σήμαινε το τέλος του πολέμου αλλά το τέλος της ανθρωπότητας», πρόσθεσε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση gialos
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap