Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Ρίσι Σούνακ

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις


Η Πένι Μόρντοντ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την «κούρσα» για την ηγεσία των Τόρις, συνεπώς ο Ρίσι Σούνακ είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ο 42χρονος Ρίσι Σούνακ, πρώην υπουργός Οικονομικών, θα είναι ο νέος πρωθυπουργός τoυ Ηνωμένου Βασιλείου, τρίτος σε σειρά σε διάστημα 7 εβδομάδων.

Πρόκειται για τον πρώτο ινδικής καταγωγής πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Ο πολυεκατομμυριούχος πρώην χρηματιστής θα αντιμετωπίσει μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις για να αποκαταστήσει τη δημοσιονομική εικόνα της χώρας του καθώς αυτή βυθίζεται στην ύφεση εξαιτίας και του συνεχώς αυξανόμενου ενεργειακού κόστους, των στεγαστικών επιτοκίων και των αυξήσεων στις τιμές των τροφίμων.

Η οικογένειά του μετανάστευσε στη Βρετανία τα χρόνια του 1960, μια περίοδο κατά την οποία πολλοί άνθρωποι προερχόμενοι από τις πρώην βρετανικές αποικίες έφθασαν στη χώρα για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμησή της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αφού αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο Σούνακ φοίτησε στο πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ όπου γνώρισε τη σύζυγό του Ακσάτα Μέρθι, κόρη του Ινδού δισεκατομμυριούχου Ν.Ρ Ναραγιάνα Μέρθι, ιδρυτή του ινδικού κολοσσού της πληροφορικής Infosys Systems, ενώ εργάστηκε και στην Goldman Sachs ως αναλυτής.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ