Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Αγία Σοφία χτίζουν οι Ρώσοι στη Συρία

Δημοσιεύτηκε

στις

συρια ρωσοι
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Η τελετή θεμελίωσης της συμβολικής εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, η οποία θα είναι μικρογραφία του ιστορικού Ναού, της Μητρός Εκκλησίας της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Χαμά της Συρίας, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020.

Η τελετή της θεμελίωσης πραγματοποιήθηκε παρουσία Ρώσων και Σύρων αξιωματούχων αλλά και κατοίκων της περιοχής.

Σύροι πολιτοφύλακες, που στηρίζουν την κυβέρνηση Άσαντ, ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι θα φτιάξουν, με τη βοήθεια των Ρώσων, μια νέα εκκλησία στη Συρία, αντίγραφο της Αγίας Σοφίας, ως απάντηση στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Ο π. Γεώργιος, ιερέας της περιοχής, κοιτώντας την τοποθεσία όπου θα χτιστεί ο Ναός, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η Εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη είναι ένα σύμβολο θείας σοφίας και έχει σημαντική θέση στην Χριστιανική ζωή. Είναι μια από τις πρώτες και μεγαλύτερες εκκλησίες στον κόσμο και σε αυτήν οφείλεται η μεταστροφή της Ρωσίας προς τον Χριστιανισμό».

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει το κτίσιμο της εκκλησίας, που θα λειτουργήσει ως ορθόδοξος ναός. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελετή θεμελίωσης εκπροσώπησε τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ο υποστράτηγος Αλεξάντερ Χάικο, ο διοικητής των δυνάμεων της περιοχής, ο οποίος χαρακτήρισε ως ιστορική γέφυρα τον ορθόδοξο ναό που θα χτιστεί.

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

συρια ρωσοι
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap