Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Ισπανία: Ο πρωθυπουργός ζητά από τους πολίτες να μην φορούν γραβάτα για εξοικονόμηση ενέργειας

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ζήτησε από τους υπουργούς του, τους δημόσιους αξιωματούχους και τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα την Παρασκευή να σταματήσουν να φορούν γραβάτες και να παραμείνουν δροσερά ντυμένοι καθώς οι καύσωνες σαρώνουν τη χώρα και τη Ευρώπη, αυξάνοντας τη ζήτηση για κλιματιστικά, τα οποία καταναλώνουν ενέργεια.

«Θα ήθελα να δείτε όλοι ότι δεν φοράω γραβάτα», είπε ο Σάντσεθ σε συνέντευξη Τύπου. «Αυτό σημαίνει ότι όλοι μπορούμε να εξοικονομήσουμε από ενεργειακή άποψη».

Europa Press News via Getty Images

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού επιβαρύνουν τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης και εγείρουν ανησυχίες για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής προσπάθειας εξοικονόμησης περισσότερου φυσικού αερίου, υπό τον φόβο περαιτέρω μείωσης των προμηθειών από τη Ρωσία.

«Εχω ζητήσει από τους υπουργούς, όλους τους δημόσιους λειτουργούς και θα ήθελα να ζητήσω και από τον ιδιωτικό τομέα, αν δεν το έχουν κάνει ήδη, να μην φοράνε γραβάτα όταν δεν είναι απαραίτητο γιατί έτσι θα αντιμετωπίσουμε την εξοικονόμηση ενέργειας που είναι τόσο σημαντική στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Europa Press News via Getty Images

Με σαφώς πιο σοβαρό ύφος ο Σάντσεθ τόνισε, στη συνέχεια, ότι η κυβέρνησή του θα εισαγάγει έκτακτα μέτρα την επόμενη εβδομάδα για να βελτιώσει την απόδοση και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap