Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΟΣΜΟΣ

Η Πρώτη Κυρία του ISIS αποκαλύπτει τη ζωή της δίπλα στον Αμερικανο-Κρητικό τζιχαντισή | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Τάνια Γεωργέλα: Η πρώην «Πρώτη Κυρία του ISIS» μιλάει για όσα έζησε στο πλάι του Αμερικανο-Κρητικού τζιχαντιστή

 Όταν ήταν 19 ετών παράτησε τις σπουδές του και επιχείρησε να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του Τιμ, και να γίνει στρατιωτικός. Απέτυχε όμως. Το Νοέμβριο του 2001 ασπάστηκε το Ισλάμ και υιοθέτησε το όνομα Γιάγχια Αμπού Χασάν, αποκηρύσσοντας γονείς και παρελθόν.

Η Τάνια Γεωργέλα, μίλησε στην εφημερίδα “Το Έθνος” για την εμπειρία της δίπλα στον πιο αγνωστό Αμερικανό τζιχαντιστή, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Κρήτη.

Η Τάνια ήταν μουσουλμάνα και κόρη μεταναστών και όταν τον γνώρισε, εκείνος είχε αρχίσει ήδη να ριζοσπαστικοποιείται. Γνωρίστηκαν το Μάρτιο του 2003 και τρεις μέρες μετά παντρεύτηκαν. Το ελληνικό του όνομα είναι Ιωάννης θωμάς Γεωργιλάκης και έλκει την καταγωγή του από την Κρήτη.

“Ήμουν οικονομικά εξαρτώμενη από το σύζυγό μου” – λέει η πρώην πρώτη κυρία του ISIS. “Δεν είχα καμία επιλογή, ούτε καν για το σώμα μου, το οποίο δε μου ανήκε καν εκείνη την εποχή” – προσθέτει κι εξηγεί ότι εκείνος ήταν η μόνη μου οικογένεια και είχα κάνει τέσσερα παιδιά.

Τα παιδιά, σήμερα, ζουν με την ελληνική οικογένεια του πρώην συζύγου της στο Τέξας και η μητέρα τα βλέπει τα Σαββατοκύριακα. Σκοπεύει μάλιστα να τα βαφτίσει χριστιανούς ορθόδοξους.

Ο Γιάγχια Αμπού Χασάν (πλέον) θεωρείται ο άνθρωπος που συνέλαβε την ιδέα για την ανακήρυξη του ισλαμικού χαλιφάτου κι έκτοτε θεωρείται ότι είναι ο πιο γνωστός Αμερικανός τζιχαντιστής που διαθέτει το χαλιφάτο.

Δείτε το πρώτο ζευγάρι του ISIS

Πηγή: Θανάσης Διαμαντόπουλος – Έθνος της Κυριακής

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap