Βρειτε μας στα Social Media
 

Κόσμος

Η απίστευτη ιστορία ενός γονιού και του παιδιού του που υποβλήθηκαν σε επέμβαση αλλαγής φύλου | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Έρικ και η Κόρει από το Ντιτρόιτ έδιναν για χρόνια μία σιωπηλή μάχη με την ταυτότητά τους, χωρίς να έχουν αποκαλύψει τίποτε ο ένας στον άλλον.

Η 15χρονη σήμερα Κόρει βρήκε για πρώτη φορά το θάρρος να πει στους γονείς της ότι είναι κορίτσι όταν ήταν 11 ετών και χρειάστηκε να περάσει μία επίπονη διαδικασία που κράτησε τρία χρόνια με ειδικούς θεραπευτές, προτού ξεκινήσει τη σωματική «μετάβαση».

 

Μόλις πριν από ένα χρόνο όμως έμαθε ότι και η μητέρα της, επίσης, έδινε την ίδια μάχη. Τώρα, πατέρας και κόρη, διεμφυλικοί και οι δύο, μιλούν για την αλλαγή της σχέσης τους, από μητέρα-γιος σε πατέρας-κόρη.
Η έφηβη, η οποία κάνει μία προσπάθεια να καταγράψει τη «μετάβασή» της μέσω του Instagram, ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα ευαισθητοποιήσει και θα κάνει ευρέως γνωστό το ζήτημα, δήλωσε στην εκπομπή «60 Minutes»: «ήθελα να κάνω τους γονείς μου περήφανους γι’ αυτό που είμαι, όμως θεωρούσα ότι δεν θα τους αρέσει».

Το κουράγιο και η δύναμη της Κόρει έδωσαν στον Έρικ -πρώην Έρικα- τη θέληση να ξεκινήσει και ο ίδιος τη διαδικασία αλλαγής φύλου, από γυναίκα σε άνδρα.

«Το πρώτο συναίσθημα ήταν ανακούφιση και το δεύτερο τρόμος», είπε. «Φόβος για το πώς θα είναι το μέλλον μου, φόβος για το πώς θα με αντιμετωπίσουν η οικογένεια και τα παιδιά μου, φόβος για το πώς θα έμοιαζε η υπόλοιπη ζωή μου».

Ο Έρικ προχώρησε σε διπλή μαστεκτομή προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρό του, ενώ όπως εκμυστηρεύεται, ο σύζυγός του, Λες υποστηρίζει θερμά την απόφασή του. Ομολογεί, δε, ότι μετανιώνει που δεν είχε συμφιλιωθεί με την έμφυλη ταυτότητά του νωρίτερα.

«Το μόνο πράγμα για το οποίο μετανιώνω είναι που δεν είχα την παιδεία και τη γνώση για το τι σημαίνει αλλαγή φύλου, κι έτσι δεν μπόρεσα να το κάνω νωρίτερα», περιέγραψε.

 

 

Πηγή: ethnos

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap