Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Σκληρά μέτρα στη Γερμανία: Καθολικό lockdown σε ανεμβολίαστους

Δημοσιεύτηκε

στις

lockdown
Διαφήμιση
Διαφήμιση
20 Shares

Η Γερμανίδα Καγκελάριος γνωστοποίησε την απόφαση της Γερμανικής Κυβέρνησης να επιβάλλει καθολικό lockdown στους ανεμβολίαστους Γερμανούς, με την Άνγκελα Μέρκελ να σημειώνει ότι «η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη»

Ειδικότερα, υποχρεωτικός θα είναι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού από τον Φεβρουάριο του 2022. Η κυβέρνηση αποφάσισε, όπως δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ, να επιβάλλει περισσότερους περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο στις κοινωνικές επαφές για τους μη εμβολιασμένους, οι οποίοι μπαίνουν σε ιδιότυπο καθεστώς lockdown.

Επιπροσθέτως, οι χώροι νυχτερινής διασκέδασης και τα κλαμπ θα πρέπει να κλείσουν, σε περίπτωση που οι αριθμοί των κρουσμάτων ξεπεράσουν ένα συγκεκριμένο όριο, είπε η Καγκελάριος.

Οι ανακοινώσεις ακολούθησαν τη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον νέο καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τους περιφερειακούς ηγέτες.

Οι τελικές αποφάσεις θα πρέπει να πάρουν την έγκριση και της γερμανικής βουλής.

Την τρέχουσα στιγμή η υγειονομική εικόνα της Γερμανίας είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη καθώς καταγράφει πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων, ενώ τα επίπεδα εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλότερα απ’ ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

lockdown
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap