Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Η Φλωρεντία έχει ψηφιστεί 10 φορές ως ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Αν ένα ταξίδι στην Ευρώπη είναι μέσα στα άμεσα σχέδιά σας αλλά δεν έχετε κατασταλάξει ακόμα στον προορισμό, τότε γιατί να μην επιλέξετε την πόλη που κρατά τα πρωτεία στη λίστα με τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς εδώ και δέκα χρόνια -από τα έντεκα που υπάρχει ο εν λόγω θεσμός.

Ο λόγος για την πρωτεύουσα της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία, η οποία έχει κερδίσει των προαναφερθέν τίτλο από το Travel + Leisure Magazine. Η ιστορική πόλη είναι διάσημη στους χώρους της τέχνης, της μουσικής και της μόδας και παρότι η Ευρώπη είναι γεμάτη από πόλεις-διαμάντια, το περιοδικό δικαιολογεί τη συνεχόμενη επιλογή της Φλωρεντίας στη πρώτη θέση της λίστας με τον εξής τρόπο:

«Είναι η γενέτειρα της Ιταλικής Αναγέννησης. Τι άλλο χρειάζεται ένας ταξιδιώτης;».

«Προφανώς θα θέλετε να επισκεφθείτε κλασικά αξιοθέατα, όπως το Duomo, την Ponte Vecchio και τον Δαυίδ του Michelangelo στη Galleria dell’ Academia», προσθέτει η συντακτική ομάδα. «Αλλά υπάρχει και η σύγχρονη Φλωρεντία, γεμάτη με συναρπαστικές εκπλήξεις -από το Mercato Centrale, τη σκεπαστή αγορά που επιδεικνύει όλον το γαστρονομικό πλούτο της Τοσκάνης, μέχρι την έξυπνη τέχνη του δρόμου του Clet Abraham, η οποία εμπνέει τους επισκέπτες να ξεκινήσουν αστικά κυνήγια μέσα στην αρχαία πόλη».

Το περιοδικό παραθέτει και ένα σχόλιο ενός αναγνώστη, το οποίο συνοψίζει, για τους ίδιους, τέλεια την ουσία της Φλωρεντίας: «Είναι μια πόλη στην οποία μπορώ να επιστρέφω ξανά και ξανά και κάθε φορά να ανακαλύπτω νέα και ενδιαφέροντα θεάματα και δραστηριότητες».

Μπορείτε να δείτε τη φετινή λίστα κατάταξης των καλύτερων ευρωπαϊκών προορισμών του Travel & Leisure εδώ.

 

 

Πηγή: huffingtonpost

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση minoan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση anek
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap