Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΟΣΜΟΣ

Φαρμακευτική εταιρεία με Έλληνες CEO έγινε «εστία» εξάπλωσης του κορονοϊού στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια αμερικανική φαρµακευτική µε… Ελληνες CEO εµφανίζεται να ευθύνεται, άθελά της, για την επιδείνωση στην εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19 εντός των αµερικανικών συνόρων. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν µέσα από δηµοσιεύµατά τους έγκυρα αµερικανικά ΜΜΕ, όπως οι εφηµερίδες «New York Times» και «Boston Globe». Υπάλληλοι της φαρµακευτικής Biogen φέρονται, πιο συγκεκριµένα, να µετέδωσαν τον ιό, χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν ότι έχουν µολυνθεί, στα µήκη και τα πλάτη της αµερικανικής επικράτειας, αρχής γενοµένης από τα τέλη του περασµένου Φεβρουαρίου.

Ολα φαίνεται να ξεκίνησαν, πιο συγκεκριµένα, από την αίθουσα «Harbor View Ballroom» του ξενοδοχείου «Boston Marriott Long Wharf», όπου η φαρµακευτική Biogen πραγµατοποίησε το διήµερο 26-27 Φεβρουαρίου το ετήσιο συνέδριο των διευθυντικών στελεχών της. Περίπου 175 στελέχη της εταιρείας από ολόκληρο τον κόσµο -µεταξύ αυτών και στελέχη από την Ιταλία, αλλά όχι από την Κίνα- συνέρρευσαν στο πολυτελές ξενοδοχείο της Μασαχουσέτης για να πάρουν µέρος στην καθιερωµένη ετήσια µεταξύ τους συνάντηση, ανταλλάσσοντας θερµούς εναγκαλισµούς και άφοβες χειραψίες.

Ακριβώς το αντίθετο της… κοινωνικής αποστασιοποίησης (social distancing). Και σε έναν βαθµό δικαιολογηµένα. Στις 26 Φεβρουαρίου, άλλωστε, οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ιταλία δεν ξεπερνούσαν ούτε καν τους… δέκα και στη Γαλλία ούτε καν τους… δύο, ενώ στις Ηνωµένες Πολιτείες δεν είχε ακόµη καταγραφεί επισήµως καµία ανθρώπινη απώλεια από τον COVID-19, έναν ιό που θα έπρεπε να περάσουν άλλες περίπου δύο εβδοµάδες προτού αναγνωριστεί επισήµως ως πανδηµία από τον Παγκόσµιο Οργανισµό Υγείας στις 11 Μαρτίου. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον λοιπόν και προφανώς χωρίς να µπορούν να φανταστούν τι τους περιµένει, οι ιθύνοντες της Biogen βρέθηκαν να συναναστρέφονται αλλήλους συζητώντας για το επιχειρηµατικό µέλλον µιας εταιρείας που έχει µεν τα κεντρικά γραφεία της στο Κέιµπριτζ της Μασαχουσέτης, αλλά διατηρεί παράλληλα παραρτήµατα και σε συνολικά δεκάδες άλλες χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Λατινική Αµερική.

Μέσα σε διάστηµα ολίγων ηµερών, ωστόσο, τα δεδοµένα θα άλλαζαν και «το συνέδριο της Biogen θα αναγνωριζόταν ως το επίκεντρο της εξάπλωσης του COVID-19 στη Μασαχουσέτη, µε 70 από τα 92 κρούσµατα που είχαν διαπιστωθεί στην πολιτεία έως και τις 10 Μαρτίου να συνδέονται µε αυτό», όπως σηµείωνε σε άρθρο του στην «Boston Globe» ο δηµοσιογράφος Μαρκ Αρσενο. Εν τω µεταξύ, βέβαια, οι συµµετέχοντες στο συνέδριο θα είχαν επιστρέψει, ως φορείς του ιού κάποιοι εξ αυτών, πίσω στις «εστίες» τους, εκ των οποίων κάποιες βρίσκονταν εντός των ΗΠΑ (σε Τενεσί, Ιντιάνα, Νιου Τζέρσεϊ, Ουάσιγκτον, Βόρεια Καρολίνα κ.α.) και κάποιες σε χώρες του εξωτερικού (σε Νορβηγία, Ελβετία, Γερµανία, Αυστρία, Αργεντινή κ.α.).

«Υπάλληλοι της Biogen, οι περισσότεροι νιώθοντας υγιείς, επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνα γεµάτα επιβάτες και επέστρεψαν στις οικογενειακές εστίες τους. Και µετέφεραν τον ιό σε τουλάχιστον έξι πολιτείες, στην περιφέρεια της Κολούµπια και σε τρεις χώρες» γράφουν στους «New York Times» στις 12 Απριλίου οι Κιµ Μπάρκερ και Φάρα Στόκµαν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap