Διαφήμιση

Κόσμος

Facebook: Πόσο κρυφά είναι τα προσωπικά σας δεδομένα τελικά;

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Πως φακελώνει το facebook τους χρήστες του; Το ερώτημα είναι παλιό και γνωστό, οι απαντήσεις σύνθετες. Οπως όλα δείχνουν ακόμη κι αν ο χρήστης έχει κάνειτα πάντα για να κρατήσει κρυφά τα προσωπικά του δεδομένα, υπάρχει ένα τεράστιος φάκελος γι αυτόν. Ερευνα για τις προθέσεις και τα «εργαλεία» του Facebook έκανε ο ανεξάρτητος οργανισμός ενημέρωσης και ερευνητικής δημοσιογραφίας ProPublica με ένα μεγάλο πρότζεκτ.

Την τελευταία δεκαετία το Facebook, ως οργανισμός έχει ξοδέψει χρόνο, χρήμα και εργατικό δυναμικό για τη συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών για τους χρήστες του.   Τι τους αρέσει, ποια sites επισκέπτονται, ακόμη και το τι ψώνισαν. «Τι νομίζει το Facebook ότι σας αρέσει» είναι ο τίτλος του πρότζεκτ, μέσω του οποίου αποκωδικοποιήσει την πραγματική απάντηση, στην οποία οδηγούν όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται.

Το εργαλείο που χρησιμοποιεί το ProPublica ακριβώς γι’ αυτό τον σκοπό είναι μία επέκταση του Google Chrome που επιτρέπει στους χρήστες να δουν ακριβώς ποιες δραστηριότητες, και προϊόντα, νομίζει το Facebook – βάσει και της βάσης δεδομένων του – ότι τους αρέσουν. Το ίδιο εργαλείο ενημερώνει επίσης τους χρήστες για το ποιες και πόσες διαφημιστικές κατηγορίες το δίκτυο θεωρεί ότι τους αφορούν βάσει του κάθε like που έχουν κάνει. Αυτό ακριβώς το εργαλείο είναι που αποκαλύπτει τελικά ότι το facebook διατηρεί μια τεράστια βάση δεδομένων για τον χρήστη.

 

Πηγή: thetoc

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version