Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΟΣΜΟΣ

F-35: Αυτό είναι το υπερσύγχρονο αεροπλάνο που θα αλλάξει της ισορροπίες σύμφωνα με το Πεντάγωνο | BINTEO

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

 Το Πεντάγωνο μόλις ανέθεσε στον αμερικανικό κολοσσό της αμυντικής βιομηχανίας την Lockheed Martin ένα νέο συμβόλαιο μαμούθ για την αγορά νέων stealth μαχητικών 5ης γενιάς F-35.

Το συμβόλαιο μαμούθ, αξίας 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προβλέπει την προμήθεια 255 stealth μαχητικών F-35, με τα 106 από τα 255 μαχητικά F-35 να προορίζονται για τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ – 64 F-35A για την Πολεμική Αεροπορία, 26 F-35B για τους Πεζοναύτες και 16 F-35C για το Πολεμικό Ναυτικό.

Τα υπόλοιπα 149 F-35 πιστεύεται ότι είναι για ξένους πελάτες. Από αυτά τα 149, 17 θα αγοραστούν από την Βρετανία, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση του Βρετανού ΥΠΑΜ. Η συμφωνία αυτή σημαίνει πως μέχρι το τέλος του 2022 η Βρετανία θα διαθέτει 35 απ’ αυτά τα «αόρατα» μαχητικά.

Η Lockheed Martin θα λάβει προκαταβολή ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παραγγελία που πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

Οι περισσότερες εργασίες κατασκευής των νέων F-35, θα εκτελούνται στις ΗΠΑ, όμως μερικές από αυτές θα διεξαχθούν σε χώρες όπως η Βρετανία και η Ιταλία.

Δείτε το βίντεο με τα F-35

Πηγή Forces.net

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap