Διαφήμιση

Κόσμος

Νέα σύσταση για το AstraZeneca – Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων, ανακοίνωσε σήμερα πως η επιτροπή ασφάλειας του οργανισμού συνέστησε όσοι έχουν παρουσιάσει το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής να μην εμβολιαστούν κατά της COVID-19 με το σκεύασμα της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Vaxzervia.

Η επιτροπή ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) στην αξιολόγησή της δήλωσε ότι το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής πρέπει να προστεθεί ως νέα παρενέργεια στην επισήμανση του εμβολίου της AstraZeneca.

Είναι μια κατάσταση στην οποία το αίμα διαρρέει από τα μικρότερα αγγεία σε μυς και κοιλότητες του σώματος και χαρακτηρίζεται από οίδημα και πτώση της αρτηριακής πίεσης.

Η ρυθμιστική αρχή ξεκίνησε αρχικά να εξετάζει αυτές τις περιπτώσεις τον Απρίλιο και η σύσταση προστίθεται στα προβλήματα της AstraZeneca.

Τον περασμένο μήνα, ο EMA είχε συμβουλεύσει να μην χρησιμοποιηθεί η δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα με συμπτώματα θρόμβωσης.

Ο ΕΜΑ διευρύνει επίσης τον έλεγχό του σε περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca και άλλα εμβόλια από τις Pfizer, Moderna και J&J.

Πηγή: capital

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version