Κόσμος
Ελπίδα στα ερείπια μετά τα 7,7 Ρίχτερ: Γυναίκα διασώθηκε μετά από 60 ώρες! | ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονίζουν οι εικόνες που έρχονται από τη Μιανμάρ: Οι διασώστες απελευθέρωσαν μια γυναίκα από τα ερείπια ενός ξενοδοχείου, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι τη Δευτέρα.
Πρόκειται για μια αχτίδα ελπίδας τρεις ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 2.000 ανθρώπους, καθώς οι ερευνητές στη Μιανμάρ και την Ταϊλάνδη δίνουν μάχη ενάντια στον χρόνο για να βρουν περισσότερους επιζώντες.
Η γυναίκα ανασύρθηκε από τα ερείπια του ξενοδοχείου Great Wall στην πόλη Μανταλέι, σύμφωνα με ανάρτηση της κινεζικής κυβέρνησης στο Facebook.
H Μανταλέι βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού των 7,7 βαθμών που σημειώθηκε την Παρασκευή και προκάλεσε μαζικές καταστροφές στη Μιανμάρ και ζημιές στη γειτονική Ταϊλάνδη.
Στην Μπανγκόκ, την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης συνέχισαν τη Δευτέρα τις απελπισμένες έρευνες για τον εντοπισμό 76 ανθρώπων που πιστεύεται ότι θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια ενός υπό κατασκευή ουρανοξύστη που κατέρρευσε.
Έπειτα από σχεδόν τρεις ημέρες, οι φόβοι αυξάνονταν ότι οι διασώστες θα έβρισκαν και άλλα πτώματα, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει κατακόρυφα τον αριθμό των νεκρών στην Ταϊλάνδη, ο οποίος την Κυριακή ανερχόταν σε 18, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.
Στη Μιανμάρ, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 1.700 νεκροί. Η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών είχε φτάσει τους 2.028 στη Μιανμάρ. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει άμεσα τον νέο αριθμό των νεκρών.
Μια ομάδα διάσωσης έβγαλε μια γυναίκα από τα ερείπια του ξενοδοχείου Great Wall στο Μανταλέι σχεδόν 60 ώρες μετά τον σεισμό, ανέφερε η κινεζική πρεσβεία στη Μιανμάρ σε ανάρτησή της στο Facebook, προσθέτοντας ότι η κατάστασή της είναι σταθερή.
Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι έσπευσαν να παράσχουν βοήθεια σε περίπου 23.000 επιζώντες που επλήγησαν από τον σεισμό στην κεντρική Μιανμάρ.
Η Ινδία, η Κίνα και η Ταϊλάνδη είναι μεταξύ των γειτόνων της Μιανμάρ που έχουν στείλει υλικά και ομάδες αρωγής, μαζί με βοήθεια και προσωπικό από τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και τη Ρωσία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν βοήθεια ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων «μέσω οργανώσεων ανθρωπιστικής βοήθειας με έδρα τη Μιανμάρ».
Η καταστροφή από τον σεισμό έχει συσσωρεύσει περισσότερη δυστυχία στη Μιανμάρ, η οποία βρίσκεται ήδη στο χάος από έναν εμφύλιο πόλεμο που προέκυψε από μια πανεθνική εξέγερση μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 2021, το οποίο ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση της βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης Αούνγκ Σαν Σου Κι.

-
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ1 ημέρα πριν
Τα 10 πιάτα της Κρήτης που ΔΕΝ γίνεται να μην έχεις δοκιμάσει!
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
5 αποδράσεις κοντά στο Ρέθυμνο για να ξεφύγεις την Πρωτομαγιά!
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Θρήνος στο Καστέλλι και στα Ανώγεια: Έφυγε ο γνωστός μαντιναδολόγος Μπάμπης Χαιρέτης (Βούργιας)
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν
Ανείπωτη θλίψη: Πέθανε ξαφνικά η Αλεξία Τσάτσου στα 54 της χρόνια