Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Έλληνες εργαζόμενοι στην εστίαση πηγαίνουν στο Ντουμπάι για δουλειά | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια διαφορετική εικόνα της Μητρόπολης του Ντουμπάι δίνουν Έλληνες που επέλεξαν τη χώρα για να δουλέψουν. 
Νέοι άνθρωποι που είδαν στο Ντουμπάι ευκαιρίες για δουλειά με σκοπό να ζήσουν τις οικογένειές τους.
Δύο Έλληνες μίλησαν για το πως πήραν την απόφαση και έφυγαν μέσα στις γιορτές λόγω της αυξημένης ζήτησης προσωπικού στον κλάδο της εστίασης. Και ενώ πήγαν εκεί με περιορισμένο χρονικό ορίζοντα τελικά αποφάσισαν να μείνουν περισσότερο.

 
 
Ο Θοδωρής Κόκκαλης με μεγάλη εμπειρία ως DJ για σχεδόν 20 χρόνια στην Αθήνα και στη Μύκονο μιλάει στο newsit.gr για την απόφαση του να ξενιτευτεί για να εργαστεί στο Ντουμπάι.
Περιγράφοντας την κατάσταση εκεί, αναφέρει ότι είναι πάρα πολύ καλή και έχει πάρα πολύ κόσμο από όλες τις χώρες του κόσμου. Όπως λέει, ζητούν για εργασία άτομα από την Ελλάδα, επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης. Περιγράφοντας τις παροχές λέει ότι μπορεί να περιγράφουν ως ιδανικές. «Εφόσον από το καλοκαίρι και μετά δεν υπάρχει δουλειά στην Ελλάδα και δεν επαρκεί το επίδομα του κράτους για να τα βγάλω πέρα αναγκάστηκα να φύγω εκτός χώρας. Οι μισθοί εδώ είναι ικανοποιητικοί σε σχέση με την Ελλάδα. Βέβαια είναι πιο ακριβή η ζωή εδώ αλλά υπάρχουν και προοπτικές εξέλιξης στο επάγγελμα μας».
Και συνεχίζει: «Είμαι 20 χρόνια στο χώρο της εστίασης και πλέον τα πράγματα δυσκόλεψαν πάρα πολύ στην Ελλάδα. Είχαμε μάθει σε άλλες συνθήκες και δουλειάς και παροχών και δεν «έβγαινε» έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση. Μου έγινε μία πρόταση από έναν καλό όμιλο εστίασης εδώ στο Ντουμπάι και πήρα την απόφαση και ήρθα».
Ο σεφ, Ζαχαρίας Ρομίλος έφυγε από την Ελλάδα πριν 3 μέρες. Ο ίδιος αναφέρει πως μετά την κατάσταση με τον κορωνοϊό το περασμένο καλοκαίρι δούλεψε σε μια κουτσουρεμένη σεζόν με πολλές ώρες εργασίας και λίγο προσωπικό λόγω της πανδημίας. «Το να φύγω και να έρθω στο Ντουμπάι δεν ήταν τόσο εύκολη απόφαση επειδή έχω πίσω την οικογένεια μου και δεν είναι εύκολο να την αφήσω. Αποφάσισα να έρθω πρώτα εγώ να δω την χώρα να δω αν είναι καλύτερα τα πράγματα εδώ. Έχω σκοπό να φέρω την οικογένεια μου εδώ κάποια στιγμή αν πάνε όλα καλά. Εδώ είναι το μόνο μέρος που υπάρχει τουρισμός, από τα λίγα μάλλον στον πλανήτη, και έτσι ζητάνε πάρα πολύ κόσμο. Στο μαγαζί που δουλεύω εγώ είμαστε ήδη 40 άτομα και υπάρχουν αρκετές ελλείψεις και ζητάνε κι άλλους για δουλειά».
Πηγή: newsit / mega

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap