Βρειτε μας στα Social Media
 

Κόσμος

Προϊστορικό Ελέφαντα ηλικίας 8 εκ. χρόνων ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στα Βαλκάνια | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μία πολύ σημαντική ανακάλυψη προχώρησαν οι αρχαιολόγοι στην περιοχή των Σκοπίων. Κατάφεραν να βρουν τα απομεινάρια ενός προϊστορικού ελέφαντα, που έζησε στα Βαλκάνια, περίπου 8 εκατομμύρια χρόνια παλαιότερα. Μάλιστα για να καταλαβέτε πόσο παλιός είναι, αποτελεί πρόγονο των τριχωτών μαμούθ.

Οι εξειδικευμένοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μερικά μοναδικά ευρήματα, που αλλάζουν τα δεδομένα σχετικά με την μελέτη των ζώων που ευδοκιμούσαν στην «γειτονιά» μας.

Τα απομεινάρια του προϊστορικού ελέφαντα, ο οποίος πιστεύεται πώς πέθανε σε ηλικία 50 ετών και ζύγισε 10 τόνους σε βάρος, ανακαλύφθηκαν αρχικά από κάτοικο της περιοχής Ντόλνι Ντίσαν, ο οποίος και φρόντισε να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.

 Τι λέει η έρευνα για τον προϊστορικό ελέφαντα;

Σύμφωνα με τις έρευνες των επιστημόνων από την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία, προσδιορίστηκε με μεγάλη ακρίβεια τόσο το είδος του πλάσματος που ανήκαν τα απολιθώματα αλλά κι η ηλικία του.

Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις λοιπόν πώς στην ευρύτερη περιοχή, κατά τη διάρκεια της Μειόκαινου εποχής (23 εκ. χρόνια π.Χ – 5,6 εκ. χρόνια π.Χ), υπήρχαν είδη που σήμερα ζουν στις σαβάνες της Αφρικής (αντιλόπες, ρινόκεροι, λιοντάρια, ελέφαντες).

 

 

 

 

 

 

 

Η σημασία της ανακάλυψης και της ταυτοποίησης των συγκεκριμένωναπολιθωμάτων αναμένεται να αποτελέσει αφορμή για περαιτέρω παλαιοντολογικές έρευνες στην περιοχή, καθώς οι εκτιμήσεις των επιστημόνων συγκλίνουν ότι η νότια βαλκανική χερσόνησος κρύβει ακόμη πολλά στοιχεία σχετικά με την παρουσία τεράστιων προϊστορικών θηλαστικών.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap