Διαφήμιση

Κόσμος

Βγήκε η απόφαση-Παραμένει Μουσείο η Αγια- Σοφιά!

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Nα κρίνει αν θα ανοίξει η Αγια- Σοφιά σε μουσουλμανική προσευχή και να μετατραπεί σε τζαμί ή αν θα παρέμενε Μουσείο, κλήθηκε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας έπειτα από προσφυγή της τουρκικής Ένωσης Υπηρεσίας Μόνιμων Βακουφίων Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος το 2015.

Τελικά η απόφαση ήταν πως η Αγια- Σοφιά παραμένει Μουσείο.

Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης η Ένωση είχε προσφύγει στην πρωθυπουργία το 2004 ζητώντας νέες ρυθμίσεις ώστε να ανοίξει η Αγία Σοφία σε μουσουλμανική προσευχή αλλά δεν πήρε απάντηση.

Στη συνέχεια, το 2005 προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας, το οποίο απέρριψε το αίτημα της Ένωσης. Ακολούθησε προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο το 2015, στην οποία αναφέρεται ότι η άρνηση του αιτήματος παραβιάζει την θρησκευτική ελευθερία.

Τρία χρόνια μετά την προσφυγή βγήκε και η απόφαση.

Πηγή:thecaller.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version