Κόσμος
Αποφυλακίζεται ο Σαρκοζί μετά από 20 ημέρες

Αποφυλάκιση Νικολά Σαρκοζί: Η απόφαση του Εφετείου
Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί, αναμένεται να αποφυλακιστεί σήμερα Δευτέρα, έπειτα από δικαστική απόφαση. Η αποφυλάκιση Νικολά Σαρκοζί έρχεται μετά από αίτημα που έγινε δεκτό από δικαστήριο του Παρισιού.
Το δικαστήριο διέταξε την τοποθέτησή του υπό «δικαστική επιτήρηση». Αυτή η ρύθμιση θα ισχύει εν αναμονή της εκδίκασης της έφεσής του.
Η πορεία προς την αποφυλάκιση
Ο κ. Σαρκοζί είχε οδηγηθεί στις φυλακές La Santé στις 21 Οκτωβρίου. Η κράτησή του ακολούθησε την καταδίκη του για την υπόθεση της μυστικής χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα, η επιτυχημένη προεκλογική του εκστρατεία του 2007 φέρεται να χρηματοδοτήθηκε από τον Λίβυο δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι.
Είκοσι ημέρες αργότερα, στις 10 Νοεμβρίου, το Εφετείο έλαβε την απόφαση για την αποφυλάκιση Νικολά Σαρκοζί. Ο εισαγγελέας Νταμιέν Μπρουνέ είχε ζητήσει να γίνει δεκτό το αίτημα του πρώην προέδρου. Ωστόσο, αυτό τέθηκε υπό ορισμένους αυστηρούς όρους.
Πηγή: newsbomb.gr
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Φωτιά ξέσπασε σε μαγαζί στο Ρέθυμνο | ΒΙΝΤΕΟ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ1 ημέρα πριν
Αυτοί συνελήφθησαν στην Κρήτη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο αρχηγός αγροτοσυνδικαλιστής, ο βοηθός λογιστής και η σύζυγος δικηγόρος
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Ο «Φραπές» ενώπιον της Εξεταστικής για το Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Δείτε live
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ2 ημέρες πριν
Μεγάλη προσοχή σε όσους έχουν λογαριασμό στην Εθνική – Τι έχει συμβεί




