Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Ακάρ: «Η Ελλάδα συνεχίζει να προκαλεί και να κλιμακώνει την ένταση»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ακάρ
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
112 Shares

Μιλώντας προς αξιωματικούς του τουρκικού στρατεύματος από το Σιντζάρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ο Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο ανέφερε: «Εμείς μέχρι σήμερα συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε μία εξαιρετικά λογική και συνετή πολιτική, χωρίς να χωλαίνει και χωρίς να έχει ελλείψεις».

Ο Χουλουσί Ακάρ επεσήμανε ότι στην προκειμένη περίπτωση είναι αναγκαία η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, οι σχέσεις καλής γειτονίας και ο διάλογος. «Δεν είμαστε υπέρ της μεγαλοποίησης των γεγονότων και της κλιμάκωσης της έντασης», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα δηλώνει πάντα την καλή της πρόθεση. «Παρά την εποικοδομητική, θετική, ειρηνική και ξεκάθαρη στάση μας για συνομιλίες, δυστυχώς οι προκλητικές ενέργειες των Ελλήνων γειτόνων μας συνεχίζονται, κλιμακώνοντας την ένταση. Χρησιμοποιώντας τη γλώσσα των απειλών, επιδιώκουν τους δικούς τους συγκεκριμένους στόχους. Το λέμε και συνεχίζουμε να το λέμε κάθε φορά ότι όλα αυτά είναι μάταια, ότι δεν πρόκειται να έχουν καμία επιρροή οι απειλές απέναντι στη χώρα μας, στο έθνος μας και στις ένοπλες δυνάμεις μας κι ότι με τέτοιους τρόπους και μεθόδους δεν πρόκειται να υπάρξει καμία λύση».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι έχουν συμβάλλει αρκετά στη σταθερότητα και την ειρήνη «αλλά δυστυχώς, οι Έλληνες γείτονές μας πρέπει να αντιληφθούν ότι με το να αλλάζουν την ερμηνεία συνεχώς του νόμου ή να προβάλλουν αξιώσεις πέραν του διεθνούς δικαίου ή με τις ρητορικές τους να παρουσιάζουν σε κάποιους τα γεγονότα χωρίς να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για να βρουν υποστηρικτές, δεν θα καταλήξουν πουθενά. Ίσως μπορούν να βρουν υποστηρικτές, αλλά όλα αυτά είναι αντίθετα στο νόμο. Το διεθνές δίκαιο είναι συγκεκριμένο. Όλοι οι υπόλοιποι ισχυρισμοί δεν έχουν καμία ισχύ.

Μπορεί προσωρινά να σημειώνουν κάποια πρόοδο σε ορισμένα πράγματα, αλλά πρέπει να δουν ότι το τέλος δεν έχει έρθει ακόμη. Σε αυτό το ζήτημα υπάρχει διεθνές δίκαιο. Υπάρχουν αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου, πρέπει να γνωρίζουμε αυτές τις αποφάσεις. Καλούμε τους συνομιλητές μας να λειτουργήσουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Εμείς γνωρίζουμε ότι το διεθνές δίκαιο και το Διεθνές Δικαστήριο έχει αποφανθεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι ‘τα νησιά δεν διαθέτουν ούτε υφαλοκρηπίδα, ούτε ΑΟΖ’, ούτε μπορούν να διαθέτουν. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν, αυτά τα βασικά πρέπει να γίνονται αποδεκτά.

Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα καταλήξουν πουθενά με ψευδαισθήσεις του τύπου ‘όταν είναι για μένα έχουν (υφαλοκρηπίδα), όταν είναι για σένα δεν έχουν’ ή όταν χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους και μεθόδους ή όταν εξαπατούν. Εμείς θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε μία σφαιρική στάση και να απευθύνουμε εκκλήσεις για διάλογο και σχέσεων καλής γειτονίας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Πηγή: ethnos.gr

Ακάρ
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap