Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΟΣΜΟΣ

8 εντυπωσιακές φωτογραφίες που μοιάζουν από άλλο πλανήτη! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στιςΜε μια πρώτη ματιά είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι οι τοποθεσίες που θα δείτε στις φωτογραφίες βρίσκονται πραγματικά στον πλανήτη γη.

Και ενώ δεν αποτελούν έναν καλό βιότοπο για την πλειοψηφία της ζωής στη γη, είναι μερικά αρκετά εντυπωσιακά παραδείγματα των ακραίων εδαφών του πλανήτη μας.

Ένα τέτοιο μέρος είναι η έρημος Ντανακίλ στη βορειοανατολική Αιθιοπία. Θεωρείται το πιο ζεστό μέρος στη γη με κατά μέσο όρο θερμοκρασίας το χρόνο τους 34.4 βαθμούς Κελσίου. Αποτελεί το σπίτι για πολλές θειούχες πηγές που δημιουργούν ένα καλειδοσκόπιο φυσικών χρωμάτων.

Ένα άλλο μέρος είναι είναι το Richat Structure, ένας εξέχων κυκλικός σχηματισμός στη Σαχάρα της Αφρικής που είναι τόσο χαρακτηριστικός από το διάστημα, ώστε έχει γίνει ορόσημο για τους αστροναύτες της NASA.

Η βρετανική Daily Mail παρουσιάζει μέσα από φωτογραφίες μερικά από αυτά τα απόκοσμα μέρη του πλανήτη που μοιάζουν εξωγήινα.

Δείτε κάποια…

Το Wadi Rum, γνωστό επίσης και ως «Κοιλάδα της Σελήνης» στην Ιορδανία είναι χαρακτηριστικό για τα βουνά ψαμμίτη και το άγονο τοπίο.

erims1

Αυτός ο κρατήρας φυσικού αερίου στο Τουρκμενιστάν είναι γνωστός ως η «Πύλη στην Κόλαση» και καίει συνεχώς από το 1971 όταν οι γεωλόγοι τον πυρπόλησαν για την πρόληψη της εξάπλωσης του μεθανίου του φυσικού αερίου.

erims2

Το ηφαίστειο Erta Ale της Αιθιοπίας που βρίσκεται σε ένα από τα πιο καυτά μέρη του κόσμου, είναι το σπίτι μιας από τις λίγες λίμνες μόνιμης λάβας στη Γη και ενώ είναι δημοφιλές στους ταξιδιώτες, οι ντόπιοι πιστεύουν ότι περιέχει κακά πνεύματα.

erims3

Αυτός ο εκπληκτικός σχηματισμός στη Νεβάδα είναι γνωστός ως Fly Geyser και δημιουργήθηκε τυχαία κατά τη διάρκεια γεώτρησης στη δεκαετία του 1960 όταν θερμό νερό βρήκε ένα αδύναμο σημείο και άρχισε να βγαίνει εξελισσόμενο σε ένα σιντριβάνι.

erims4

Το Richat Structure στη Σαχάρα που μοιάζει με έναν βαθιά διαβρωμένο γεωλογικό θόλο.

erims5

Η πηγή Grand Prismatic είναι η μεγαλύτερη θερμική πηγή του Εθνικού Δρυμού του Yellowstone στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το αποτέλεσμα της δημιουργίας του είναι εντυπωσιακό.

erims6

Οι οροσειρές του Grand Canyon, οι περισσότερες εκ των οποίων βρίσκονται στην Αριζόνα, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της φύσης της γεωλογικής ιστορίας.

erims7

Το Formica Leo είναι ένας σχετικά μικρός ηφαιστειακός κρατήρας στο νησί Ρεϋνιόν του Ινδικού Ωκεανού.

erims8

Λίγα δείγματα πράσινης ζωής στις ατελείωτες εκτάσεις της ερήμου Tengger στην Κίνα.

 

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap