Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Βέλγιο: Οι μαθητές διαδηλώνουν για να μην κόψουν τα Αρχαία Ελληνικά!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Μια γλώσσα μπορεί να είναι πολύ ωραία ακόμα κι αν είναι νεκρή» επισημαίνει η ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα De Standaard. Ο λόγος; Οι διαδηλώσεις που κάνουν οι μαθητές και οι καθηγητές στη Γάνδη του Βελγίου ζητώντας να μην σταματήσουν τα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας.

Το συλλαλητήριο, με βάση εκτιμήσεις των διοργανωτών, συγκέντρωσε περίπου χίλιους μαθητές και εκατό καθηγητές τους.

Τι γράφουν τα πανό;

«Οι υπερασπιστές των «κλασικών γλωσσών» -Ελληνικών και Λατινικών- ζώστηκαν τ’ άρματα» υπογραμμίζει η Standaard, τονίζοντας πώς τον τελευταίο καιρό η κουβέντα για τη χρησιμότητα των «κλασικών γλωσσών» έχει ξαναζωντανέψει στο Βέλγιο, καθώς οι οιωνοί δεν είναι καλοί: Ο αριθμός των μαθητών που επιλέγουν Αρχαία Ελληνικά σε σχολεία της Φλάνδρας,(ολλανδόφωνη περιοχή του Βελγίου), δεν ξεπερνά πλέον τους 5.064 έναντι 5.921 την περίοδο 2008-2009 (μείωση κατά 14,5%).

Αντίστοιχα, μειωμένος παρουσιάζεται ο αριθμός των μαθητών που επιλέγουν τα Λατινικά, οι οποίοι την περυσινή χρονιά ανήλθαν σε 23.339 (μείωση κατά 18,6%).

Τελικά, ποια είναι η εντύπωση των Βέλγων για τα Αρχαία Ελληνικά;

Παρόλη την πτώση όμως, η εν λόγω εφημερίδα αλλά και γενικά ο βελγικό τύπος δείχνει εντυπωσιασμένος από το γεγονός πώς ένα μέρος της βελγικής κοινωνίας είναι έτοιμο να διαδηλώσει έτσι ώστε να μην εξοβελιστούν οι Αρχαίες γλώσσες από το πρόγραμμα σπουδών της εκπαίδευσης των παιδιών τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ