Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Τρεις πυραμίδες σε μία έχτισαν οι Μάγιας

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη λογική της ρωσικής μπάμπουσκας έχει χτιστεί η πυραμίδα του Κουκουλκάν, ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία του πολιτισμού των Μάγιας, καθώς στο εσωτερικό της έχουν χτιστεί άλλες δυο πυραμιδοειδείς δομές, η μια μικρότερη από την άλλη.

Η μια πυραμίδα έχει ύψος 20 μέτρων και η άλλη 10 μέτρων, με την μικρότερη να βρίσκεται μέσα στη μεγαλύτερη η οποία υπάγεται στην τελική πυραμίδα ύψους 30 μέτρων.

Οι πυραμίδες βρίσκονται στο αρχαιολογικό συγκρότημα Τσίτσεν Ίτζα στην επαρχία του Γιουκατάν και η τελευταία ανακάλυψη αποκαλύπτει ότι η πυραμίδα «Ελ Καστίγιο» χτίστηκε σε τρεις φάσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η μικρότερη πυραμίδα χτίστηκε μεταξύ 550 και 800 μ.Χ., η μεσαία πυραμίδα το 800-1000 μ.Χ., ενώ η μεγαλύτερη χρονολογείται μεταξύ 1050-1300 μ.Χ..

Ο ίδιος ο επικεφαλής της έρευνας και γεωφυσικός, Ρενέ Τσάβεζ Σεγκούρο παρομοίασε την πυραμίδα με μπάμπουσκα που αποτελείται από μεγάλες και μικρότερες κούκλες.

Οι λόγοι για τους οποίους οι πυραμίδες χτίστηκαν σε επίπεδα μπορούν να εντοπιστούν στα ιστορικά στοιχεία της περιόδου και ίσως στην παρακμή ή τη νέα ηγεσία των Μάγια δήλωσε η Ντενίς Αργκότ, του Εθνικού Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού.

Η νέα ανακάλυψη οφείλεται στην τρισδιάστατη ηλεκτρική τομογραφία που επέτρεψε την μη επεμβατική μέθοδο ανίχνευσης του εσωτερικού της πυραμίδας.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτή η νέα μέθοδος μπορεί να ρίξει περισσότερο φως στον πολιτισμό των Μάγιας προτού αυτοί προσμειχθούν με τους πληθυσμούς του κεντρικού Μεξικού.

 

 

Πηγή: skai

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ