Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Το «Sailing Yacht A» είναι το μεγαλύτερο ιστιοφόρο στον κόσμο | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πρώτη του επίσημη δοκιμή στα νερά έκανε το σούπερ γιοτ των 330 εκατομμυρίων λιρών Ρώσου δισεκατομμυριούχου, που πιστεύεται πως είναι το μεγαλύτερο ιστιοφόρο που φτιάχτηκε ποτέ.

Το «Sailing Yacht A» είναι η τελευταία προσθήκη στη συλλογή σκαφών του Andrey Melnichenko, με τη συνολική της αξία να προσδιορίζεται στα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στο Strande της βόρειας Γερμανίας όλα τα άλλα σκάφη ήταν στη… σκιά του καθώς υποβαλλόταν σε διάφορες δοκιμές και χρησιμοποιούσε για πρώτη φορά τα πανιά του.

Διαθέτει οκτώ καταστρώματα, κατάρτια ύψους εκατό μέτρων και διαφανές υποβρύχιο σαλόνι. Το πλήρωμα έχει τη δυνατότητα να χειρίζεται τα πανιά αλλά και την άγκυρα με το άγγιγμα μιας οθόνης.

Το «Sailing Yacht A» κινείται με ταχύτητα που μπορεί να φτάσει τους 21 κόμβους χάρη σε ένα υβριδικό ντίζελ και ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Ο 44χρονος ιδιοκτήτης του Melnichenko είναι παντρεμένος με την 39χρονη σύζυγό του Aleksandra, πρώην μοντέλο και ποπ σταρ από τη Σερβία.

Στο lounge τα παράθυρα εκτείνονται από το δάπεδο ως το ταβάνι για ανεμπόδιστη θέα ενώ η επίπλωση συνδυάζει το δέρμα και το ξύλο. Η καμπίνα του ιδιοκτήτη είναι μεγαλύτερη από πολλά διαμερίσματα του Λονδίνου και λέγεται, σύμφωνα με τη Daily Mail, πως έχει παράθυρα φτιαγμένα να αντέχουν ακόμα και σε έκρηξη βόμβας και περιστρεφόμενο κρεβάτι.

Το γιοτ έχει επίσης τρεις πισίνες με τεχνολογία πρόκλησης κυμάτων ενώ η μία έχει γυάλινο διαφανές δάπεδο. Μπορεί να φιλοξενήσει έως 14 επισκέπτες και το πλήρωμά του φτάνει τα 42 άτομα.

Εκτός από το γιγάντιο γιο ο Melnichenko κατέχει ακόμα ένα αλλά και ένα ιδιωτικό Boeing 737, μια βίλα στη Γαλλική Ριβιέρα, μια έπαυλη στη Νέα Υόρκη και μια έκταση στο Άσκοτ της Αγγλίας.

superyacht2

superyacht3

superyacht4

superyacht1

superyacht5

superyacht6

superyacht7

 

 

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ