Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Το παγωτό που κάνει καλό στην υγεία

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πήρε το πάθος του για τα παγωτά και έφτιαξε ένα που όχι απλά δεν κάνει κακό στην υγεία, αλλά βοηθά στην μακροζωία, βελτιώνει την υγεία και… τις αθλητικές ικανότητες.

Ο Ιταλός καρδιολόγος Valerio Sanguigni επινόησε μια συνταγή για παγωτό με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η γευστικότατη εφεύρεσή του έχει ήδη αποδείξει τις ικανότητές της.

Ο Sanguigni, που μεταξύ άλλων είναι και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Tor Vergata της Ρώμης, μιλώντας στην Repubblica τόνισε πως ήθελε να ρίξει «λίγο φως στην ζούγκλα των ουσιών που περιέχουν αντιοξειδωτικά».

Αυτά βοηθούν στην καρδιακή υγεία και προλαμβάνουν παθήσεις, ενώ μελέτες τα έχουν επανειλημμένα συνδέσει με την μακροζωία. Η ιταλική κουζίνα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Κόκκινο κρασί, παρθένο ελαιόλαδο και ντομάτες, αποτελούν τα καλύτερα παραδείγματα.

Ο καρδιολόγος βέβαια τονίζει πως πολλές «υπερτροφές» χάνουν τις ιδιότητες τους πριν καν φτάσουν στα τραπέζια μας. Ένα από τα στοιχεία που βοηθά την διατήρησή τους είναι οι χαμηλές ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Γι’ αυτό το παγωτό είναι ο τέλειος τρόπος για να κρατήσεις την υγεία της καρδιάς σου.

Ο Sanguigni έφτιαξε τρεις γεύσεις – σοκολάτα, φουντούκι και πράσινο τσάι – χρησιμοποιώντας μια μυστική συνταγή. Όταν ολοκλήρωσε την δημιουργία του, πήρε το παγωτό και το σκουτεράκι του και έτρεξε στο πανεπιστήμιο για περαιτέρω έρευνα. Εκεί έλεγξε την αποτελεσματικότητά του κάνοντας διάφορα τεστ.

Οι συμμετέχοντες στα τεστ έκαναν εξετάσεις αίματος πριν και μετά από την δοκιμή του παγωτού. Τους ζητήθηκε μάλιστα να κάνουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν ποδήλατο για να δουν την κατάστασή τους.

Τα τεστ έδειξαν πως το παγωτό βελτίωσε την λειτουργία των αγγείων τους, αλλά και την φυσική τους κατάσταση.

«Ποιος είπε ότι τα υγιεινά προϊόντα πρέπει να έχουν άσχημη γεύση;», αναρωτιέται ο καρδιολόγος.

 

 

Πηγή: cnn

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ