Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Το Ελληνικό εστιατόριο στο Μαϊάμι που έχει τρελάνει τους Αμερικάνους | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την περασμένη Τρίτη ο Νεκτάριος Νικολόπολουλος εγκαινίασε στο Μαϊάμι μαζί με τους τρεις συνεταίρους του το εστιατόριο «Boho», που αποτελεί το πρώτο του εγχείρημα στο εξωτερικό. Στο παρελθόν υπήρξε μπασκετμπολίστας και για ένα διάστημα προκειμένου να εξοικονομήσει τα προς το ζην εργάστηκε ως πορτιέρης. Επειδή όμως ο αθλητισμός τον έμαθε να αγωνίζεται για να φτάσει στην κορυφή, σύντομα εξελίχθηκε σε επιχειρηματία βάζοντας το ένα μετά το άλλο τα τρίποντα στον χώρο του «επιχειρείν».

Ετσι, μεταξύ άλλων είναι ιδιοκτήτης των εστιατορίων «Φτελιά» στη Μύκονο και «Albion» στο Νέο Ψυχικό, του bar-restaurant «T5», του cafe «Δεξαμενή» στο Κολωνάκι, και του bar «Ctalin» στο Χαλάνδρι. Επιπλέον έχει τη διαχείριση του κλειστού γηπέδου beach volley στο ΟΑΚΑ ενώ το καλοκαίρι του 2017 θα ανοίξει στο Νησί των Ανέμων ένα ακόμα εστιατόριο, τη «Farma».

Παράλληλα υπάρχει σε εκκρεμότητα το επιχειρηματικό σχέδιό του για την Υδρούσα, το νησάκι απέναντι από τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Η διαμάχη του με τις δημοτικές αρχές τον εμποδίζει να μετατρέψει το νησί, το οποίο έχει νοικιάσει, σε ένα eco island project. «Μια επίσκεψη στην παραλία της Φτελιάς στη Μύκονο είναι αρκετή για να πείσει πως κάνουμε σοβαρή δουλειά» λέει από το Μαϊάμι στο «Εθνος της Κυριακής» ο Νεκτάριος Νικολόπουλος.

Τον ρωτώ αν η ιστορία της Υδρούσας είναι αυτό που τον ώθησε να βγει στο εξωτερικό. «Ήταν ένας από τους λόγους, ο άλλος ήταν η οικονομική κρίση. Στην Ελλάδα πλέον κάθε μέρα αποτελεί μια έκπληξη. Από το να ξυπνήσω ένα πρωί και να έχω χάσει όλα όσα απέκτησα είπα ας ρισκάρω στο εξωτερικό.

Μου φάνηκε μεγαλύτερο ρίσκο να έχω τα λεφτά στην τράπεζα από το να παλέψω έξω» εξομολογείται ο Ελληνας επιχειρηματίας, ο οποίος στη συνέχεια αποκαλύπτει τον λόγο που επέλεξε το Μαϊάμι. «Δύο φίλοι μου, ο Γιάννης Σωτηρόπουλος και ο Μάκης Παλιούρας, έχουν δημιουργήσει επιτυχημένα μαγαζιά εκεί και με επηρέασαν. Μελέτησα την αγορά και είδα πως υπάρχει χώρος. Επιπλέον, το Μαϊάμι είναι κοντά στη νοοτροπία μας. Έχει καλό καιρό, θάλασσα και πολλούς Λατίνους. Αγαπούν την Ελλάδα και όταν ακούνε τη λέξη ”Μύκονος” ενθουσιάζονται γιατί τη λατρεύουν» αναφέρει ο Νεκτάριος.

Αριστοκρατική συνοικία
Μαζί με τους Παύλο Γιαβή, Μάνο Γαλανό και Χάρη Κουτσογιάννη (φίλοι και συνεργάτες του σε διάφορες επιχειρήσεις) αποφάσισαν να συνεταιρισθούν στο νέο αυτό εγχείρημα επιλέγοντας την περιοχή Coconut Grove. «Πρόκειται για μια αριστοκρατική συνοικία στο Μαϊάμι, στην οποία έχουν σπίτια η Μαντόνα, ο Σταλόνε και άλλοι μεγάλοι σταρ και επιχειρηματίες. Το μαγαζί είναι 200 τ.μ. και απέχει μόνο 100 μέτρα από τη μαρίνα.

Στο κέντρο, ο εξωτερικός χώρος του «Boho». «Εχουμε βάλει πολλά τροπικά φυτά, ενώ σύντομα θα λειτουργήσουμε και τον χώρο της ταράτσας», λέει ο Νεκτάριος Νικολόπουλος για το νέο του εστιατόριο στο Μαϊάμι, το οποίο αποτελεί «αδελφάκι» του εστιατορίου του «Φτελιά» στη Μύκονο.

Στο κέντρο, ο εξωτερικός χώρος του «Boho». «Εχουμε βάλει πολλά τροπικά φυτά, ενώ σύντομα θα λειτουργήσουμε και τον χώρο της ταράτσας», λέει ο Νεκτάριος Νικολόπουλος για το νέο του εστιατόριο στο Μαϊάμ

Το εστιατόριο είναι “αδελφάκι” της ”Φτελιάς” και το ονομάσαμε ”Boho” γιατί αυτήν κυρίως τη λέξη χρησιμοποιούν οι ξένοι επισκέπτες στα σχόλιά τους στην ιστοσελίδα της ”Φτελιάς”. Γράφουν πως το μαγαζί είναι σε στυλ boho. Η κουζίνα αποτελεί συνδυασμό ελληνικής με μεσογειακή και είναι ίδια περίπου με του εστιατορίου της Μυκόνου. Έχουμε μύδια αχνιστά, φακές με τόνο, χταπόδι με φάβα, ελληνικά ψάρια στη λαδόκολλα, ταρτάρ τόνου, χωριάτικη σαλάτα, αρνάκι στη γάστρα… Επίσης κάποιες μέρες θα έχουμε μουσακά και παστίτσιο, αλλά πιο ”πειραγμένα”.

Φέραμε δύο Ελληνες σεφ, τους Γιώργο Νούσια και Χάρη Κόσυφα (εργάζονται και στη ”Φτελιά”), έναν Ελληνοαμερικανό, τον Γιάννη Κράλιεβιτς, και δύο Αμερικανούς, ενώ μάνατζερ του καταστήματος είναι ο Σπύρος Λευτεριώτης» δηλώνει στην εφημερίδα μας ο Νεκτάριος Νικολόπουλος. Στη συνέχεια της συνομιλίας μας εκμυστηρεύτηκε πως το να στήσει την επιχείρηση στο Μαϊάμι αποτέλεσε για εκείνον ευχάριστη έκπληξη. «Πήραμε τις άδειες γρήγορα αφού η γραφειοκρατία είναι μηδενική, ενώ συναντήσαμε τον δήμαρχο του Μαϊάμι μέσα σε δύο μέρες. Εκείνος μας έσφιξε το χέρι και μας είπε: ”Ευχαριστώ που επενδύετε στην περιοχή μας”. Όπως καταλαβαίνεις, πιο εύκολα συναντάς, αν και ξένος, τον δήμαρχο στο Μαϊάμι παρά τον δήμαρχο της Βουλιαγμένης. Εδώ να προσθέσω ότι ένας άλλος δήμαρχος περιοχής της Αθήνας όταν πήγαμε να ανοίξουμε μαγαζί είπε ”Εξω οι ξένοι από τον δήμο μας…”. Ο δήμαρχος στο Μαϊάμι όταν κάναμε την επιχείρηση δεν μας ρώτησε αν ψηφίζουμε στην περιοχή του… Η Αμερική δίνει ευκαιρίες σε όλους, αλλά μετά πρέπει να αποδείξεις την αξία σου. Στο Μαϊάμι το 75% των εστιατορίων κλείνουν σε δύο χρόνια γιατί ο ανταγωνισμός είναι σκληρός» τονίζει με έμφαση ο 41χρονος επιχειρηματίας. Το «Boho» άνοιξε την περασμένη Τρίτη και από τότε κάθε βράδυ είναι γεμάτο.

«Είναι το νέο μαγαζί της περιοχής και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον. Έχουν έρθει ο Ιγκι Ποπ, ο τραγουδιστής των Metallica και διάφοροι ακόμα επώνυμοι. Αν πάει καλά, σε τέσσερα χρόνια θα έχουμε στήσει πάνω από 10 μαγαζιά. Θα ήθελα να προσθέσω ότι σε αυτήν τη δουλειά στο εξωτερικό μας έχει βοηθήσει αφάνταστα η ύπαρξη του εστιατόριου ”Milos”. Παρόλο που δεν τον γνωρίζω, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ιδιοκτήτη του, Κώστα Σπηλιάδη, ο οποίος έκανε την ελληνική κουζίνα διάσημη σε όλο τον κόσμο. Ο άνθρωπος αυτός άνοιξε τον δρόμο για όλους εμάς» εξηγεί ο Νεκτάριος. Όσο τώρα για τις δυσκολίες που συνάντησε στο Μαϊάμι: «Δεν βρίσκαμε εργάτες γιατί η περιοχή βιώνει έναν κατασκευαστικό οργασμό. Έτσι ρίξαμε πολλή προσωπική εργασία μειώνοντας αρκετά το κόστος. Και οι τέσσερις κάναμε δουλειά εργάτη από τις 9 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Ήταν σαν να ξεκινήσαμε την καριέρα μας από την αρχή. Το κλίμα μεταξύ μας είναι εξαιρετικό. Νοικιάσαμε ένα μεγάλο σπίτι στο οποίο μένουμε όλοι όσοι ήρθαμε από την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν αφεντικά και υπάλληλοι» αναφέρει στο «Έθνος».

Τα παιδικά χρόνια
Μου μιλά για τα παιδικά του χρόνια στου Παπάγου, σε μια οικογένεια με τρία παιδιά και λιγοστές ανέσεις. Από νωρίς στράφηκε στον αθλητισμό και αγωνίστηκε με τις ομάδες μπάσκετ του Παπάγου, του Αμαρουσίου και του Ηλυσιακού.

 
Η «Φτελιά» της Μυκόνου φύτρωσε και στο Μαϊάμι

«Δυστυχώς τότε τα χρήματα στο μπάσκετ τα έβγαζαν λίγοι και έτσι αποφάσισα να δουλέψω πόρτα στο κέντρο ”La Notte” στο Μαρούσι. Το 2004 μαζί με τον Παύλο Γιαβή ανοίξαμε το ”Ten” στο Κολωνάκι το οποίο εξελίχθηκε σε μοδάτο στέκι».

Το καλοκαίρι του 2005 οι δυο τους αναλαμβάνουν την επιμέλεια του χώρου στο «Solymar» στη Μύκονο γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία. Τον χειμώνα του 2006 άνοιξαν το bar-restaurant «Εleven» στο Μαρούσι, ενώ το 2007 αποτελεί χρονιά-σταθμό, όταν ανέλαβαν τη «Φτελιά». Από κει και πέρα η μία επιχείρηση διαδέχεται την άλλη. Τον ρωτώ αν σκέφτεται να μείνει μόνιμα στο εξωτερικό: «Όχι γιατί λατρεύω την Ελλάδα, θα πηγαινοέρχομαι. Το Μαϊάμι αποτελεί μία ακόμα επαγγελματική πρόκληση και όχι αυτοσκοπό».

Οι δύο μεγάλοι του έρωτες είναι η σύζυγός του Κατερίνα Λάσπα και η 6χρονη κόρη τους Σάρα: «Η Κατερίνα είναι η γυναίκα της ζωής μου και ο συνοδοιπόρος μου σε ό,τι κάνω. Είναι η μόνη που με έκανε να επιθυμώ να δημιουργήσω οικογένεια. Τώρα που βρίσκομαι στο εξωτερικό αντιλαμβάνομαι πόσο πολύτιμη είναι η ύπαρξη της γυναίκας μου και της κόρης μας».

ΜΑΓΔΑ ΛΙΒΕΡΗ
magdaliveri@yahoo.gr
‘Κάθε βράδυ τρώνε έξω’

«Ο κόσμος εδώ στο Μαϊάμι βγαίνει σχεδόν κάθε βράδυ έξω για φαγητό. Μου λένε φίλοι πως οι ηλεκτρικές κουζίνες στα περισσότερα σπίτια είναι αχρησιμοποίητες…», αναφέρει γελώντας ο Νεκτάριος Νικολόπουλος.

 

 

Πηγή: ethnos

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ