Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Τα 10 πιο υποτιμημένα νησιά για διακοπές στην Ευρώπη | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα 10 πιο υποτιμημένα για διακοπές νησιά της Ευρώπης συγκαταλέγει 2 ελληνικά η ταξιδιωτική ιστοσελίδα της Αυστραλίας, Traveller.com.au, που αποτελεί πηγή έμπνευσης για ταξιδιωτικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, τους οποίους προτείνουν οι έμπειροι συντάκτες της.

Τα ελληνικά νησιά είναι η Άνδρος και η Αλόννησος.

Τα νησιά της λίστας προτείνονται επειδή δεν προσελκύουν μεγάλα πλήθη ταξιδιωτών, παρότι θα έπρεπε, καθώς διαθέτουν ομορφιές αντίστοιχες των πιο δημοφιλών νησιών.

Δείτε τα…

1. Gozo, Μάλτα

Deep blue hole at the world famous Azure Window in Gozo island.

Ο μικρός ξάδελφος της Μάλτας έχει μαγικούς όρμους και παράκτια σπήλαια, καθώς και σημεία κατάλληλα για κολύμπι με αναπνευστήρα και καταδύσεις. Επιπλέον, η βασική πόλη, Βικτώρια, διαθέτει έναν εντυπωσιακό καθεδρικό ναό και ένα συγκρότημα από κάστρα, ενώ οι ναοί Ggantija είναι τουλάχιστον 5.000 ετών.

 

2. Elba, Ιταλία

Beautiful day in Elba Island.

Γνωστό ως το νησί του στο οποίο εξορίστηκε ο Ναπολέοντας. Διαθέτει πολιτιστική κληρονομιά και η Villa dei Mulini ήταν το πλούσιο σπιτικό του Ναπολέοντα.

Το νησί διαθέτει ακόμη εντυπωσιακές παραλίες προσβάσιμες μόνο μέσα από πεζοπορία σε δύσβατα μονοπάτια. Πλούσια παραγωγή κρασιού.

 

3. The Lofoten Islands, Νορβηγία

Rorbuer huts on Lofoten islands, Norway.

Παρακάμπτονται συνήθως από τα κρουαζιερόπλοια που ταξιδεύουν στο Βορρά αλλά η πρώτη εντύπωση θα σας μείνει αξέχαστη. Τα 4 βασικά νησιά είναι συνδεδεμένα με οδικό δίκτυο και προσφέρουν δυνατότητες για πεζοπορία σε δύσβατες πλαγιές.

 

4. Αλόννησος, Ελλάδα

Small boats moored in the harbour on the Greek island of Alonissos.

Τα ελληνικά νησιά που τείνουν να κερδίζουν την προσοχή βρίσκονται στα νότια της Ελλάδας, όμως λίγο βορειότερα βρίσκονται οι Σποράδες, εκ των οποίων η Αλόννησος αποτελεί παράδεισο για φυσιολάτρες.

Είναι περίεργο βέβαια που εκεί βρίσκεται το μοναδικό Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της χώρας. Μπορείτε να εντοπίσετε δελφίνια, σπάνιες φώκιες και γεράκια.

 

5. Aland, Φινλανδία

Aland islands, Finland.

Τμήμα της Φινλανδίας, αλλά με σουηδόφωνους κατοίκους, το αρχιπέλαγος Aland βρίσκεται στη Βαλτική. Το βασικό νησί είναι εντυπωσιακά επίπεδο κι ιδανικό για βόλτες με ποδήλατο. Θα συναντήσετε μουσεία για την ιστορία του και τις ναυτικές παραδόσεις.

6. Άνδρος, Ελλάδα

Ακόμη και τα πιο γνωστά νησιωτικά συμπλέγματα της Ελλάδας διαθέτουν νησιά που δεν κερδίζουν την προσοχή που αξίζουν. Στις Κυκλάδες θα μεταβείτε δια θαλάσσης από την Αθήνα και οι λάτρεις της ξέφρενης διασκέδασης κατευθύνονται στη Μύκονο και την Ίο ενώ η Σαντορίνη προσελκύει τους ρομαντικούς. Ωστόσο, η Άνδρος, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και ένα από τα πιο κοντινά στην Αθήνα, διαθέτει κοιλάδες και αρχαία μονοπάτια, καθιστώντας την ιδανικό προορισμό για πεζοπόρους. Η Χώρα είναι γεμάτη από πανέμορφα αρχοντικά ναυτικών, όμως θα γοητευτείτε με το κάμπινγκ ανάμεσα στα ελαιόδεντρα.

7. Mljet, Κροατία

8. Ενδοχώρα Σκωτίας

9. Ilha de Tavira, Πορτογαλία

10. Φορμεντέρα, Ισπανία

 

Πηγή: tornosnews

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ