Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Σπάνιο είδος πιγκουίνου αναζητούν οι Αρχές στη Νότιο Αφρική!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο «Μπάντι», ένας αφρικανικός πιγκουίνος που είχε γεννηθεί σε θαλλάσιο πάρκο στη Νότιο Αφρική, αγνοείται και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο: Το πουλί «απήχθη» από φοιτητές και αφέθηκε ελεύθερο στη θάλασσα, όμως πιθανότατα δεν θα μπορέσει να επιβιώσει.

Έτσι, οι νοτιοαφρικανικές Αρχές έχουν εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό του πριν επέλθει το μοιραίο.

Το πουλί εκλάπη από δύο φοιτητές, σύμφωνα με κάμερες κλειστού κυκλώματος. Η απουσία του έγινε αντιληπτή μία ημέρα αργότερα.

Οι φοιτητές δεν είχαν σκοπό να βλάψουν το πουλί, όμως τελικά μπορεί να κάνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα όχι μόνο για τον ίδιο τον Μπάντι αλλά και για τον πληθυσμό των αφρικανικών πιγκουίνων στο θαλάσσιο πάρκο.

Οι πιγκουίνοι είναι μονογαμικοί και ο Μπάντι ήταν το ένα αρσενικό από τα δύο ζευγάρια στο πάρκο. Το «ταίρι» του, η Φράνσις, δεν έχει βγει από τη φωλιά της μετά την εξαφάνιση του Μπάντι και το ένα από τα δύο παιδιά τους έχει ήδη πεθάνει.

Καθώς έχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε αιχμαλωσία, ο Μπάντι θεωρείται αδύνατο να καταφέρει να βρει μόνος του τροφή. Η διοίκηση του πάρκου θεωρεί ότι επειδή ήταν υγιής και σχετικά «χοντρός», έχει το πολύ τρεις εβδομάδες μέχρι να λιμοκτονήσει.

Οι Αρχές χτενίζουν την παραθαλάσσια περιοχή κοντά στο πάρκο, ελπίζοντας πως όταν ο «Μπάντι» πεινάσει θα βγει στην στεριά.

 

Πηγή: in

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ