Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Πως είναι η ζωή στους -67 βαθμούς Κελσίου | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Και όμως ο άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει στους -67 βαθμούς Κελσίου και οι κάτοικοι του Oymyakon, στην Σιβηρική τούνδρα, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη.

Το Oymyakon είναι σίγουρα το πιο κρύο μέρος του πλανήτη, που κατοικείται. Η μέση θερμοκρασία κινείται στους -50oC και υπάρχουν 500 θαρραλέοι Ρώσοι που το έχουν κάνει σπίτι τους.

Ο Νεοζηλανδός φωτογράφος Άμος Τσαπλ, ταξίδεψε για δύο μέρες στο παγωμένη ρωσική πόλη, τόσο μάλλον μπόρεσε να αντέξει το κρύο, και έμαθε από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι να ζεις σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες.

rwssi3

Ο Τσαπλ ταξίδεψε από το Yakutsk, την πιο κρύα μεγαλούπολη, στο Oymyakon την πιο κρύα κατοικημένη περιοχή. Προφανώς είχε μεγάλα κέφια εκείνη την περίοδο. Ήλπιζε να καταγράψει την ζωή των κατοίκων και αν είναι τυχερός να σωθεί από τα κρυοπαγήματα.

rwssia1

Πέρα από τις προσωπικές προκλήσεις που αντιμετώπισε αυτές τις δύο μέρες, δεν έλειπαν και οι επαγγελματικές. Πόσο εύκολο να είναι να τραβήξεις φωτογραφίες με τέτοιο καιρό άλλωστε; Όπως περιέγραψε ο ίδιος, πολλές φορές οι φακοί του πάγωναν και το ζουμ ήταν μια πολυτέλεια που δεν είχε. Η ειρωνεία στην υπόθεση πάντως είναι πως Oymyakon στα ρωσικά σημαίνει, νερό που έχει ξεπαγώσει.

Οι κάτοικοι αναγκαστικά τρέφονται κατά κύριο λόγο από κρέας, καθώς τίποτα δεν μεγαλώνει σε αυτό το κλίμα.Λόγω του παγωμένου εδάφους, οι υδραυλικές εγκαταστάσεις χωλαίνουν. Οι περισσότερες τουαλέτες είναι εξωτερικές και υπάρχει μόνιμος κίνδυνος να παγώσουν τηλεφωνικοί θάλαμοι αλλά και μηχανές αυτοκινήτων. Αν τα αμάξια δεν χρησιμοποιούνται, τα βάζουν σε θερμαινόμενα γκαράζ για να τα σώσουν από τις «χιονίστρες».

rwssia2

Οι βόλτες είναι μια πολυτέλεια που δεν έχουν οι κάτοικοι της παγωμένης πόλης. Πέρα από το ότι οι δρόμοι είναι πάντα παγωμένοι, άρα σίγουρες παγίδες «θανάτου», η μέρα στις καλύτερες περιπτώσεις κρατά μόλις… τρεις ώρες την ημέρα, τον χειμώνα.

Το καλοκαίρι οι κάτοικοι αλλάζουν σελίδα. Πετούν τις γούνες τους, λιάζονται άνετα, με τον ήλιο να είναι παρών έως και 21 ώρες την ημέρα και η θερμοκρασία φτάνει μέχρι τους πολυπόθητους 21οC.

rwssiarwssia3rwssia4rwssia5

 

Πηγή: cnn

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ