Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Ο Άγιος Βασίλης των αστέγων | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πήρε τον ρόλο του «Άγιου Βασίλη» και αποφάσισε να ξεκινήσει μία εορταστική καμπάνια αγάπης για τους άστεγους.

Ο λόγος για έναν 25χρονο ακτινολόγο, τον O’Real Killia που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό μία καμπάνια crowdfounding για τους συμπολίτες του που το έχουν ανάγκη, με την υπόσχεση να διπλασιάσει το ποσό που θα συγκεντρωθεί. Σε καμία περίπτωση δεν περίμενε οι δωρεές να ξεπεράσουν τις 100-200 λίρες και η έκπληξη των περίπου 1000 λιρών που συγκεντρώθηκαν σε λίγες ώρες ήταν πολύ μεγάλη.

Έτσι έβαλε κι εκείνος το ποσό που είχε υποσχεθεί και μαζί με την παρέα του αγόρασαν δώρα αγάπης και πρώτης ανάγκης, για τους άστεγους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Επί 3 νύχτες ο «Άγιος Βασίλης» των αστέγων και τα «ξωτικά» του γύριζαν τους δρόμους και όπου συναντούσαν κάποιον να μένει σε αυτούς του έδιναν τα δώρα του. Επρόκειτο για μία σακούλα που περιείχε φαγητό, ροφήματα, γλυκά, ρούχα όπως κασκόλ, γάντια και ισοθερμικές κάλτσες, αλλά και είδη υγιεινής όπως οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, χαρτομάντιλα και σερβιέτες. Οι «μάγοι με τα δώρα» είχαν φροντίσει και για τα άστεγα ζώα της πόλης αγοράζοντας τους κονσέρβες με φαγητό.

Όπως δήλωσε ο 25χρονος ακτινολόγος στον Independent, στόχος του ήταν «να συνειδητοποιήσουν οι άνθρωποι ότι τα Χριστούγεννα είναι κάτι περισσότερο από το να παίρνουμε και να δίνουμε δώρα στους οικείους μας. Είναι και για να βοηθάμε αυτούς που δεν είναι τόσο τυχεροί όπως εμείς».

Οι αντιδράσεις που συνάντησαν ήταν διαφορετικές, όπως περιέγραψε ο O’Real, στο βρετανικό έντυπο.

Ένας άστεγος φάνηκε ιδιαίτερα νευρικός όταν τον ξύπνησαν και του έδωσαν το δώρο του. Όταν όμως  άνοιξε τη σακούλα και είδε το περιεχόμενο το πρόσωπό του φωτίστηκε. Ήταν τόσο ευγνώμων και σοκαρισμένος ταυτόχρονα.

«Κάποιοι πράγματι ήταν επιφυλακτικοί και νευρικοί ωστόσο όταν αντιλαμβανόντουσαν ότι είμαστε εκεί για να τους βοηθήσουμε η στάση άλλαζε και η έκφραση ευγνωμοσύνης ήταν πια έκδηλη», σημείωσε.

 

 

Πηγή: tvxs

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ