Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Οι φόβοι του Λεμπρόν Τζέιμς για το μέλλον των παιδιών του

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα συνεχή χτυπήματα κατά Αφροαμερικανών από την αστυνομία έχουν θορυβήσει και τα πλέον γνωστά ονόματα των ΗΠΑ.

Η Beyonce έχει δηλώσει πολλές φορές τις πεποιθήσεις της επί τους θέματος, με τον μπασκετμπολίστα Λεμπρόν Τζέιμς να παίρνει τα ηνία και να εκφράζει τους φόβους του για την ίδια την ζωή των παιδιών του.

Παρότι ο “βασιλιάς Τζέιμς” αρνείται να συμμετέχει στην διαμαρτυρία του Κόλιν Καεπέρνικ , ο οποίος γονατίζει κατά την διάρκεια του εθνικού ύμνου για να στείλει ένα μήνυμα κατά των φυλετικών διαφορών, αλλά δηλώνει:

«Έχω δύο γιους 12 και 9 ετών και μία κόρη 2 ετών. Κοιτάζω τον γιο μου, που σε τέσσερα χρόνια θα οδηγεί το αυτοκίνητό του και θα μπορεί να φύγει από το σπίτι μόνος του και είναι τρομακτικό να σκέφτομαι ότι μπορεί να σταματήσει η αστυνομία τον γιο μου».

Ο Τζέιμς στις δηλώσεις του επισημαίνει και το παράλογο της κατάστασης που βιώνουν οι Αφροαμερικανοί, καθώς ακόμη και αν υπακούσουν στις διαταγές των αρχών, δεν είναι σίγουρη η ομαλή διεξαγωγή της έρευνας.

«Λες στα παιδιά σου να κάνουν αυτό που τους έχεις μάθει, να δείχνουν σεβασμό στην αστυνομία και θα λυθεί το θέμα. Και μετά βλέπεις αυτά τα βίντεο που συνεχίζουν να κυκλοφορείς και είναι μία τρομακτική κατάσταση. Αν ο γιος μου με πάρει τηλέφωνο και μου πει ότι τον σταμάτησαν (σ.σ. η αστυνομία), δεν είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και ότι ο γιος μου θα επιστρέψει στο σπίτι», τονίζει.

«Ξέρω ότι τα πράγματα δεν γίνονται σε μία νύχτα, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αλλαγή. Θέλουμε να συνεχιστεί η συζήτηση», λέει ακόμη.

Ο ίδιος βέβαια ξεκαθαρίζει πως τα σχόλια του δεν θίγουν την δουλειά των αρχών αντίθετα υπογραμμίζει πως «δεν λέω ότι είναι κακή η αστυνομία. Γιατί δεν είναι. Δεν λέω ότι όλα τα παιδιά ή όλοι οι ενήλικες είναι υπέροχοι, γιατί δεν είναι. Αλλά την ίδια στιγμή, όλες οι ζωές μετράνε. Δεν είναι άσπρο ή μαύρο».

Πηγή: cnn

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ