Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Μέρη του κόσμου που αξίζουν την προσοχή σας | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκινώντας κανείς ένα ταξίδι ξέρει συνήθως, είτε διαβάζοντας τουριστικούς οδηγούς είτε ρωτώντας τους ντόπιους, ποια είναι τα σημεία που δεν πρέπει να χάσει στον προορισμό του. Αυτά τα «must see», όπως περιγράφονται, που θεωρούνται αναπόσπαστα κομμάτια της γνωριμίας του ταξιδιώτη με κάποιο μέρος.

Κάποια είναι πασίγνωστα, διάσημα ορόσημα, αξιοθέατα με διεθνή προβολή και μεγάλη ιστορία. Άλλα δεν είναι τόσο γνωστά όμως είναι κοινό μυστικό της εκάστοτε τοποθεσίας. Κι για κάποια άλλα πιθανώς δεν έχουμε ακούσει ποτέ.

Όχι επειδή δεν αξίζουν την προσοχή μας αλλά επειδή είναι ίσως πιο δύσκολο να τα προσεγγίσει κανείς- και σίγουρα πιο δύσκολο από άλλα.

Μερικά από αυτά είναι τα παρακάτω.

Ινδονησία

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

Το ηφαίστειο Ijen στην Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας εκτοξεύει μπλε λάβα. Το απόκοσμο χρώμα της το οφείλει στα αέρια που απελευθερώνονται σε θερμοκρασίες 600 βαθμών Κελσίου

Γερμανία

shutterstock_210895105

Δεν είναι σκηνή από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», είναι η γέφυρα Bastei στα μάλλον ανεξερεύνητα βουνά Elbe της Γερμανίας. Η γέφυρα βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας από τη Δρέσδη και στέκεται περήφανα ανάμεσα στους εντυπωσιακού πετρώδεις σχηματισμούς που έχουν ηλικία τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ετών.

Χιλή

shutterstock_418501303

Βαθιά στην έρημο Ατακάμα υψώνεται La Mano del Desierto ή το «χέρι της ερήμου», που αποτελεί δημιούργημα του Χιλιανού γλύπτη Mario Irarrazabal.

Γερμανία

shutterstock_304467803

Αν βρεθεί κανείς στη Νυρεμβέργη αξίζει να περιηγηθεί στα παραδοσιακά σπίτια της Weissgerbergasse.

Μαρόκο

shutterstock_255431056

Μπορεί στη χώρα να κυριαρχούν τα γήινα χρώματα αλλά στην περιοχή Chefchaouen, στα βορειοανατολικά της χώρας, θα απολαύσει ο ταξιδιώτης πινελιές σε μπλε αποχρώσεις.

Περού

shutterstock_228186094

Κρυμμένο στην κάποτε απρόσιτη έρημο του Περού το μικροσκοπικό Huacachina είναι χτισμένο γύρω από μία όαση- κι αποτελεί μια όαση και το ίδιο.

Βοσνία Ερζεγοβίνη

shutterstock_291921830

Το χωριό Blagaj στην όχθη του ποταμού Buna στο νότο της χώρας είναι πανέμορφο και μάλλον άγνωστο στους τουρίστες.

Ισπανία

shutterstock_168271859

Στην Αραγονία, στα βορειοανατολικά της Ισπανίας, ο ταξιδιώτης θα συναντήσει το υπέροχο μεσαιωνικό χωριό Albarracin.

Υεμένη

shutterstock_108326423

Ο πόλεμος μαστίζει εδώ και χρόνια την Υεμένη αλλά στο νησί Socotra η χώρα φιλοξενεί περισσότερα από 800 σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, εκ των οποίων ένα στα τρία δεν απαντάται σε κανένα άλλο μέρος του πλανήτη.

Γροιλανδία

shutterstock_200898014

Είναι δύσκολο να προφέρει κανείς το όνομα του οικισμοί Ittoqqortoormiit των Ινουίτ κι εξίσου δύσκολο είναι να τον προσεγγίσει. Αν όμως το θέλει υπάρχει αεροπορική σύνδεση με κοντινό σημείο μια φορά την εβδομάδα κι ακολούθως με ελικόπτερο μπορεί ο επισκέπτης να φτάσει στον μοναδικό προορισμό.

Γερμανία

p1gg1tb8

Όλοι ξέρουν τις Βερσαλίες στη Γαλλία αλλά αντίστοιχο εκπληκτικό παλάτι κοσμεί και τη Γερμανία. Στη λίμνη Chimemsee «βλέπει» το θαυμάσιο παλάτι Herrenchiemsee που κατασκευάστηκε το 1873 για τον Βαυαρό βασιλιά Λουδοβίκο τον Β’ με πρότυπο τις Βερσαλίες.

 

 

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ